Federer færdig efter maratonkamp

25. januar 2013 14:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Federer færdig efter maratonkamp
Billede mangler

Roger Federer kæmpede bravt, men den schweiziske elegantier måtte til sidst overgive sig til skotten Andy Murray.

 

Murray vandt finalepladsen ved at nedkæmpe manden med de 17 Grand Slam-titler, den altid elegante schweizer Roger Federer. Men der skulle en maratondyst over fire timer og fem sæt til, før 31-årige Federer måtte overgive sig til den seks år yngre skotte. Kampen var en finale værdig i spænding, intensitet og fine dueller, og Federer forlod banen til stående klapsalver fra det tenniskyndige publikum.

De to tennisstjerner havde inden semifinalen kun mødt hinanden to gange tidligere i Grand Slam-turneringer, begge gange med Federer som vinder, men den statistik formåede skotten at bryde denne gang.

Murray dominerede kampen fra start og vandt det første sæt 6-4. Men Federer kom stærkt igen og pressede Murray ud i en tiebreak i andet sæt, og som så ofte vandt Federer tennissportens svar på en straffesparkskonkurrence.

Mønstret fortsatte i de næste to sæt. Murray virkede som den stærkeste af de to spillere, vandt sikkert tredje sæt 6-3, men Federer kæmpede sig tilbage, brød skottens serv, når han selv var blevet brudt, og vandt igen et nervepirrende fjerde sæt efter tie-break.

Men så var tanken også ved at være tom hos fænomenet Federer. Murray, der bliver trænet af Ivan Lendl, kunne forholdsvis nemt køre sejren hjem i et hurtigt femte sæt, 6-2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu