Federer kræver biologisk pas i tennis

11. februar 2013 23:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Federer kræver biologisk pas i tennis
Billede mangler

Schweizeren Roger Federer er stærk tilhænger af, at man i tennissporten gør mere for at komme dopingsnyd til livs. Og han kræver nu et biologisk pas indført, som man også kender det fra cykelsporten.

 

– Et blodpas er nødvendigt, da nogle stoffer ikke kan opdages i dag, men måske kan afsløres i fremtiden, og den risiko for at blive afsløret kan jage snyderne væk, siger den 31-årige schweizer ifølge Reuters.

– Men der burde også være flere blodtest og test uden for konkurrence i tennis, siger han.

Ifølge itftennis.com blev der i 2011 blot udført 21 blodtest uden for konkurrence i professionel tennis. Til sammenligning udførte den internationale cykelunion UCI over 3.300 blodtest uden for konkurrence samme år.

– Jeg blev ikke testet på mit blod efter Australian Open, og jeg sagde til de ansvarlige folk, at jeg var meget overrasket over, at det ikke skete, siger Federer, der tabte til Andy Murray i semi-finalen.

– Men der skal også tilføres flere midler til formålet for at gøre det muligt at udføre de mange test. Og Grand Slam turneringerne burde hjælpe til med finansieringen, da det er i deres bedste interesse at holde sporten ren og troværdig, siger Roger Federer, der dog overordnet mener, at tennis-sporten er ren.

– De seneste år har vi haft omkring én sag om året, og ofte har det haft at gøre med spillere, der har begået uoverlagte fejl. Men de burde selvfølgelig ikke lave disse fejl, og de burde kende reglerne og efterleve dem, siger Federer, der i denne uge deltager i en turnering i Rotterdam.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu