ANNONCE

Fejl i bremser: Tusindvis af biler kaldes tilbage

12. marts 2020 19:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Volvo tilbagekalder tusindvis af biler.

Volvo tilbagekalder nu 736.000 biler i hele verden, efter at FDM i en test har fundet en alvorlig sikkerhedsfejl på flere af mærkets modeller. 6.500 danske biler berørt.

Det oplyser FDM i en pressemeddelelse og på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter under videoen

Det betyder, at tusindvis af Volvo-ejere verden over vil inden længe modtage en tilbagekaldelse af deres bil.

Det sker, efter at FDM har afsløret en alvorlig fejl i bilernes automatiske nødbremsesystem, også kaldet AEB (Autonomous Emergency Breaking).

Fejlen blev opdaget i forbindelse med, at FDM testede nye førerassistentsystemer på en række biler fra flere producenter.

“Her blev nødbremsesystemet på en Volvo XC60 ved med at fejle, hvilket betød, at bilen ikke bremsede, som den skulle, da den blev kørt hen mod en særlig testpude, der skulle gøre det ud for en bil”, står der på FDMs hjemmeside.

Fejl i softwaren

Ifølge Volvo selv er der tale om en fejl på softwaren i nødbremsesystemet. Volvo har derfor valgt at tilbagekalde alle de berørte biler, så fejlen kan fjernes ved hjælp af en softwareopdatering.

– Vi forventer ikke, at alle biler altid er helt fejlfri, men vi forventer, at fejl bliver rettet hurtigst muligt, når de opdages. Især når det handler om sikkerhed. Vi kontaktede allerede Volvos hovedsæde før jul sidste år. Og selvom Volvo tog vores henvendelse seriøst, har vi siden måttet rykke for svar gentagende gange. Det undrer os, når der nu er tale om så kritisk en fejl, og det bør Volvo kunne gøre bedre, siger Lone Otto, leder af teknisk rådgivning i FDM.

Fakta

Volvo tilbagekalder, marts 2020

Volvo XC90
Volvo V90
Volvo V 90 CC
Volvo S90
Volvo XC60
Volvo V60
Volvo V60 CC
Volvo S60
Volvo XC40

Bilerne er produceret fra uge 4 2019 til uge 11 2020

De 6.500 Volvoejere vil blive kontaktet af Færdselsstyrelsen. Den vil informere om, hvordan og hvornår Volvo vil udbedre fejlen.

“Da der er tale om en såkaldt tvungen tilbagekaldelse, har bilejerne pligt til at få rettet fejlen. Ellers vil bilen ikke kunne gå gennem næste bilsyn”, understreger FDM.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu