ANNONCE

Fejring aflyst: Med én undtagelse

3. april 2020 14:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I Aarhus arbejdes der stadig ud fra, at en stor fødselsdagsfejring af regenten finder sted.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe har i lyset af situationen med coronavirus og tilhørende smitterisiko set sig nødsaget til at aflyse alt, hvad der hedder fødselsdagsfejring i 2020. Ærgerligt nok, for det er nemlig i år, dronningen fylder 80 år.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Alligevel er der i hvert fald én fødselsdagsfest for dronningen, der ikke er blevet ramt af aflysningshammeren. Det er den stort planlagte mega-fest i Aarhus, hvor Margrethe ofte holder sine ferier og i øvrigt er en by, regenten nærer store følelser for.

Det er Aarhus Stiftstidende, der ved borgmesterens presseafdeling har fået bekræftet, at der for nuværende ikke er nogen aflysning af fejringen, der efter planen skal begynde grundlovsdag 5. juni klokken 10, når Kongeskibet Dannebrog ankommer til Havnepladsen i Aarhus.

Med majestæten ombord, forstås. Det varsler en to dage lang fødselsdagsfest.

Efter anløbet på Havnepladsen vil Dronningen i karet blive eskorteret gennem byen af gardehusarer til Aarhus Rådhus, hvor Dronningen og hendes følge kan se frem til officiel modtagelse og hyldest på balkonen. Om eftermiddagen vil fejringen fortsætte i Mindeparken, hvor Dronningen vil være midtpunkt for en række aktiviteter.

Sådan lød planen i en pressemeddelelse for snart længe siden. Det var før coronavirus og smitterisiko.

– Vi arbejder ud fra, at arrangementet bliver afviklet, fortæller pressechef i Borgmesterens Afdeling, Niels Buch Johannsen til lokalavisen.

Alt aflyst – giv blomster

Efter den pludseligt opståede nye verdenssituation skred Kongehuset og andre interessenter til handling.

Dronningen fylder 80 år 16. april, og en række af de fødselsdagsfejringer, der var planlagt, er altså aflyst på grund af coronavirussets indtog i Danmark. Den danske regent skulle have været fejret i stor stil med blandt andet karetkørsel, modtagelse på Københavns Rådhus samt privat middag og dans på Fredensborg Slot.

Alt det blev aflyst 12. marts, hvor kongehuset så sig nødsaget til at ændre i planerne på grund af coronavirusset.

– Det er aldrig sket før i nyere tid. Så stor en fejring er i moderne tid aldrig blevet aflyst. Det er helt exceptionelt, konstaterede kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen over for Newsbreak.dk onsdag.

Dronning Margrethe bad torsdag om ikke at få tilsendt blomster, når hun 16. april fylder 80 år. Det skyldes den alvorlige situation med coronavirus, oplyste kongehuset i en pressemeddelelse.

– I år opfordrer dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid, står der blandt andet i meddelelsen.

Desuden bliver det ikke muligt at møde personligt frem og skrive en hilsen i Det Gule Palæ, der ligger i Amaliegade i København. I stedet bliver der fra 14. april åbnet for en gratulationsliste på kongehusets hjemmeside, fremgår det af pressemeddelelsen.

Her kan borgere sende en personlig lykønskning til dronning Margrethe.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu