ANNONCE

Fem-årig klagede over hovedpine: Nu er hun død

20. april 2020 16:31 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den fem-årige Skylar Herbert døde søndag, efter hun havde fået coronavirus og udviklet en sjælden form for meningitis.

Fem-årig klagede over hovedpine: Nu er hun død
En fem-årig pige er død efter hun oplevede neurologiske komplikationer i forbindelse med sin coronavirus-diagnose. Foto: Elaine Cromie/Getty Images/AFP

Søndag mistede den fem-årige Skylar Brent fra Michigan livet, skriver Daily Mail.

Knap en måned tidligere havde hun over for sine forældre beklaget sig over en hovedpine, som blev ved, selv om forældrene forsøgte sig ved at behandle den med medicin.

Efter en test viste det sig, at hun havde coronavirus. Senere udviklede den fem-årige pige en sjælden form for meningitis, der fik hendes hjerne til at hæve.

Komplikationer grundet coronavirus

Den fem-årige Skylar Brent er formentlig det første barn, der har været smittet med coronavirus, som er død i Michigan.

Det er ikke direkte coronavirus, som er skyld i den fem-åriges død. Men sygdommen menes at være grundlaget for, at den fem-årige pige har udviklet en sjælden form for meningitis, der har medført, at hjernens væv er svulmet op samt en læsion på frontallappen.

Det er kun en gang før, at et coronavirus-relateret dødsfald har haft en sammenhæng med det neurologiske system, som også har været tilfældet for Skylar Brent.

I marts blev fik en 58-årig kvinde konstateret akut encefalitis, der er en akutbetændelsestilstand i en del af hjernen, som forårsager neurologisk dysfunktion.

Ikke symptomer på corona

De første symptomer, som den kun fem-årige gamle pige havde på sygdommen, var dog ikke noget, der tydede på, at hun var blevet ramt af coronavirus.

Da hendes forældre tog til lægen med hende første gang, testede hun positivt på halsonde, men da medicinen ikke virkede, besluttede forældrene sig for at køre på skadestuen med hende.

Her blev hun testet positiv for coronavirus. Men grundet at hun kun havde milde symptomer på sygdommen, så blev familien sendt hjem igen. Da Skylar Brents far udviste symptomer som åndedrætsbesvær vendte familien tilbage til Beumont Hospital, hvor den fem-årige fik et anfald i bilen, mens de ventede på, at faren kom tilbage efter en undersøgelse.

Efter anfaldet blev Skylar Brent indlagt. Skylar Brent lå i ventilator i to uger. Men på hendes sidste dage fortalte lægerne på Beaumont Hospital, Royal Oak fortælle, at der ikke var bedring at spore i hendes tilstand, ligesom at hun blev vurderet hjernedød.

Pigens forældre har ingen anelse om, hvordan deres datter er blevet smittet med sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu