Fem gode grunde: Derfor skal du læse miljøteknologi

31. oktober 2017 15:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er en hel stribe gode grunde til, at du skal begynde at læse miljøteknologi på Erhvervsakademi Aarhus.

Om bare to år kan du stå klar med en uddannelse, der både er brug for i erhvervslivet og som giver en fornuftig månedsløn. Og så kan du endda være med til at gøre noget ved et af de hotteste samtalepunkter i tiden – nemlig bæredygtighed.

Synes du det lyder interessant? Så skal du kraftigt overveje at uddanne dig som miljøteknolog på Erhvervsakademi Aarhus.

1. Virksomheder har brug for miljø-specialister

Miljøområdet er blevet mere komplekst i de senere år. Derfor har virksomhederne brug for miljøteknologer, som kan sikre bæredygtighed, gøre forureningen mindre og overholde loven.

Som miljøteknolog hjælper du virksomheder med at få en grønnere profil, fordi du kan tage prøver, kender produktionen og har teknologisk forståelse til at måle, hvordan industrien påvirker miljøet.

2. Miljøteknologer gør noget ved bæredygtighed

Bæredygtighed er et af de hotte ord lige nu. Mange taler om at redde miljøet og gøre noget for kloden.

Grønne holdninger og kærlighed til naturen er også vigtigt. Men miljøet får større gavn af specialuddannet arbejdskraft, der kan gøre en forskel i praksis. Fx ved at nedsætte industriens energiforbrug, optimere brugen af råvarer eller implementere miljøforbedringer, som både overholder loven, men samtidig er rentable for virksomheden.

Fakta

Uddannelsen

Bliv miljøteknolog på Erhvervsakademi Aarhus:

Den videregående uddannelse til miljøteknolog tager to år

Erhvervsakademi Aarhus er eneste udbyder på Jylland/Fyn

Uddannelsen er opbygget med 6 temaer: vand og miljøforståelse, industri, spildevand, jord, rent vand og en større industri-case

De studerende kommer fra hele Jylland, er typisk 20-30 år, og 2/3 er mænd

Uddannelsen har eksisteret siden 2012, og de første færdiguddannede miljøteknologer er forlængst ude i rigtige job. Startløn er typisk 22.-25.000 kr./måned.

Alt det lærer du som miljøteknolog, så du både bliver værdifuld for virksomhederne og miljøet selv.

3. Miljøteknologer kommer i praktik

Mange foretrækker en uddannelse med praktik i en virksomhed. Det får du som miljøteknolog. På 4. og sidste semester skal du i praktik, så du afprøver din nye viden i industrien eller miljøet.

Din praktik kan fx være i en kommunes miljøafdeling, konsulentfirmaer som Niras og Cowi eller storindustrien hos Danish Crown og Grundfos.

I praktikken har studerende fx testet tæpper for miljøskadelige stoffer eller målt industriens spildevand eller luft-udledning for skadelige stoffer. Mange praktikophold fører i øvrigt til job bagefter.

4. Jobklar på to år

Du skal ikke studere i 5 år, før du får job. Som miljøteknolog får du en videregående uddannelse på kun 2 år, så du er klar til job med det samme. Du kan også læse videre til en bachelor – eller arbejde og efteruddanne dig senere i karrieren.

5. Undervisningsformen er praktisk

Undervisningsformen på miljøteknolog-uddannelsen er praktisk anlagt. Timerne er bygget op om projektarbejde og virksomhedscases. Der er ingen forelæsninger i store auditorier, men du lærer den del af teorien, du skal bruge til at løse opgaver i virksomhederne. Vi tager tit i felten og arbejder, og virksomhedsbesøg og gæsteforedrag er fast praksis.

Du kan læse mere om uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus hjemmeside her.

Fakta

Erhvervsakademi Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus blev etableret i 2009 og er et af landets største erhvervsakademier.

På Erhvervsakademi Aarhus udvikler og gennemfører man praksisnære videregående uddannelser.

Der er:
4.700 fuldtidsstuderende
3.800 deltidsstuderende
400 ansatte

Erhvervsakademi Aarhus tilbyder videregående uddannelser på erhvervsakademi- og professionsbachelorniveau inden for bl.a.: byggeri, finans, , fødevarer, innovation, it, jordbrug,  laboratorieteknik, markedsføring, miljø, salg, service og turisme, web.

Herudover har Erhvervsakademi Aarhus efteruddannelser på akademi- og diplomniveau og kortere kurser for dig, som vil styrke dine kompetencer, mens du er i job. Akademiet tilbyder desuden seks-ugers-forløb for ledige inden for en lang række områder.

Uddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus kombinerer teori og praksis. Erhvervslivet er en aktiv del af vores undervisning, så vi lærer af erhvervslivet, mens de lærer af os. Vi prioriterer undervisning på mindre hold, gruppe- og projektarbejde, virksomhedsbesøg, virkelighedsnære cases og obligatoriske praktikophold på alle fuldtidsuddannelser.

 

Næste hold begynder på uddannelsen til sommeren 2018. Der er ansøgningsfrist til kvote 2 i marts og til kvote 1 i juli.

Artiklen er skrevet af Erhvervsakademi Aarhus

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu