Fem gode råd: Hjælp dit skolebarn til en sikker start i trafikken

29. juli 2017 06:04 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Er dit barn blandt de 66.500, der skal begynde i skolen, så få her fem råd til at passe på særligt farlige trafiksituationer.

Skal dit barn starte i skole? Så gælder det om at sikre, at dit barn kommer sikkert til og fra skole. Læs videre for at få tip til, hvordan dit barn får en sikker start i trafikken.

Når små børn kommer til skade i trafikken, så skyldes det typisk, at de er optaget af leg og samtaler med andre børn. Det er nogle af hovedkonklusionerne i en dybdeanalyse af 27 alvorlige ulykker med fodgængere i byer, som er lavet af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU).

Tag dit barn i Trafikskole
Derfor bør forældre til nye skolebørn bruge tid på træne skoletrafiksituationer op til og efter, at skolen er begyndt. Sådan lyder rådet fra Applus Bilsyn i en pressemeddelelse, der hver sommer gør opmærksom på behovet for trafiksikkerhed for de mindste.

– Det er vigtigt at øve trafiksikkerhed med børnene. Antallet af biler stiger, hvilket betyder, at der kommer mere trafik på vejene,  siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen og fortsætter:

– Selvom hovedparten af bilisterne er opmærksomme på skolestartskampagner, så kan vi se i vores undersøgelser blandt bilister, at mange ikke lever helt op til trafikreglerne omkring skoler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu