Fem politikere skal studere ghettoer i Cannes

5. marts 2012 16:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fem politikere skal studere ghettoer i Cannes
Billede mangler

Det er store rejseuge i Folketinget, hvor politikerne rejser ud i verden for at finde inspiration til det daglige arbejde.
Ugens nok mest iøjnefaldende rejse er By- og Boligudvalgets rejse til sydfranske Cannes i fire dage på en konference og studietur.
Her skal de fem politikere bl.a. lære om “et udsat boligområde og høre om de boligsociale udfordringer i byen (Marseilles, red.)”
Turen koster i alt 85.000 skattekroner eller 4.250 kroner per politiker om dagen for at tage
Én af deltagerne på turen, Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti, ser frem til rejsen, som hun finder relevant. Samtidig forsvarer hun rejsens omkostninger.
“Alt er relativt, og hvis man kigger på mange af de andre udvalgsrejser, så er vores i den billige ende,” siger hun til Newspaq.
Og at rejsen ikke er hører til blandt de allerdyreste har hun ret i. Ni politikere rejste i går til USA for “at høre om status for den amerikanske økonomi”. Det koster danskerne 5.800 kroner om dagen per politiker.
Men både turen til Cannes og USA er dyrere end den aflyste skandalerejse til Caribien for tre år siden, som Pia Kjærsgaard (DF) meldte fra efter offentligt pres. Den kostede kun knap 3.000 kroner om dagen per politiker. Men det får ikke Karina Adsbøl til at ryste med billetten.
“Jeg tænker, det er en del af det politiske arbejde at se hvordan det er i andre lande, og så tage de erfaringer med hjem. Hvis man blev hjemme og aldrig kom nogen steder, så vil man ikke få nye input,” forklarer Karina Adsbøl.
Samlet koster dennes uges rejser mere end 700.000 kroner for danskerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu