ANNONCE

Fem ting du aldrig må gøre med børn i naturen

12. juli 2020 06:24 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Naturen er fyldt med fælder.

Den danske sommer er over os, og det rimer på timevis af sjove udendørslege med ungerne. En af sommerferiens hyggeligste aktiviteter er at tage børnene med på madjagt i naturen. Men har du styr på, hvad I skal være opmærksomme på, når I finder råvarer i naturen?

I en pressemeddelelse deler Arlas madspecialist Britta Surland sine bedste råd til, hvordan du undgår bid fra krabber, brændenælder og giftige råvarer fra den danske skovbund.

Giftige bær ligner kirsebær

Lange lyse aftener, pølser på grillen og smagen af søde, danske jordbær. Der er næsten ikke noget skønnere end den danske sommer.

Og en af de hyggeligste aktiviteter for både store og små er gode oplevelser i den danske natur. En aktivitet, der er særligt oplagt i år, hvor rekordmange børnefamilier forventes at blive inden for landets grænser.

Ifølge Britta Surland, der er madspecialist hos Arla, venter der masser af gode råvarer i naturen. Men det er vigtigt at være opmærksom på, hvad ungerne samler op fra skov- eller havbunden og plukker fra træer og buske.

Artiklen fortsætter under videoen. 

”Den danske natur er en sand perle for både sjælen og maven. Derfor er det oplagt at tage dine børn i hånden og gå på udflugt efter friske råvarer som fx jordbær til aftenens dessert. Før I går på tur, er det dog vigtigt, at I får styr på hvilke bær og planter, I skal holde jer fra,” siger Britta Surland og uddyber:

”I Danmark findes der en del giftige bær, svampe og blomster. Og selvom de kan se lækre og indbydende ud, er det ikke alt i naturens spisekammer, der er ufarligt at nærme sig. Vær fx opmærksom på de giftige galnebær, som er nemme at forveksle med kirsebær. I skal derfor være sikre på, hvad I har fundet, før I putter det i munden.”

Før du og ungerne tager på madjagt i naturen, er det derfor en god idé at læse om bær og spiseligt ukrudt på nettet. På den måde kan børnene lære om de forskellige bær samtidig med, at du sikrer dig, at du uden bekymring kan sende dem på bærjagt.

Vær opmærksom på den danske naturs fælder

Der er dog også andre ting, der er værd at være opmærksomme på, hvis målet med skov- eller strandturen er at komme hjem med lækre råvarer til aftensmaden eller dessertbordet, fortæller Britta Surland.

”En god idé, når man plukker jordbær, er at undgå at fjerne stilken. Det gør nemlig jordbærrene kedelige og smattede. Og hvis I har mod på at plukke brændenælder til suppe eller madbrød, er det vigtigt, at I husker handsker både ved plukning, og når de skal hakkes på skærebrættet,” anbefaler hun og tilføjer:

”Krabbefangst er en favoritaktivitet blandt børn, og krabber smager også forrygende fx i en suppe. Her kan du bruge det simple trick at tage fat i krabben bagfra for at undgå at blive nappet af krappens kløer.”

For at hjælpe de danske børnefamilier med trygt at bevæge sig ud i den danske skovbund, har Britta Surland lavet en guide til fem ting, du aldrig må gøre. Dem kan du læse ved at klikke igennem galleriet ovenover.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu