ANNONCE

Fem ting du aldrig må rengøre med opvaskemiddel

16. februar 2020 22:04 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Selvom det kan bruges til meget, er det bestemt ikke alt, du uden videre kan gøre rent med opvaskemiddel.

Opvaskemiddel er en uundværlig del af enhver dansk husholdning og kan bruges til at fjerne de fleste pletter, madrester og snavs.

Selvom midlet er særdeles praktisk til rengøring, bør du dog passe på med at bruge det ukritisk i din rengøring.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Der findes nemlig opgaver, hvor opvaskemiddel kommer til kort.

Det kan for eksempel være, fordi det er for skrapt og dermed slider unødigt – men det kan også være det stik modsatte, og at man risikerer at gå på kompromis med hygiejnen ved at bruge opvaskemiddel.

I galleriet ovenfor kan du se fem ting, som du ikke bør gøre rent med opvaskemiddel.

Det er Good Housekeeping, der står bag listen.

Skru lidt op for varmen

En britisk undersøgelse fra 2002 undersøgte, hvorvidt der stadig var bakterier som salmonella eller e-coli på service efter en almindelig håndopvask. Denne undersøgelse konkluderede, at hvis du blot skruer lidt op for varmen på dit opvaskevand, så kan du mindske antallet af bakterier markant.

Ifølge Bolius’ rengøringsekspert og indehaver af hjemmesiden Fru Grøn, Anne Grete Rasmussen, bør vi vaske vores service i vand, der er cirka 48 til 50 grader varmt.

Det har hun tidligere udtalt til Ritzau.

– Det skal ikke gøre ondt at vaske op, men det skal være varmt. Smudsen på servicen bliver bedre opløst af det varme vand, siger hun.

Det er dog hverken vandets temperatur eller opvaskemidlet, der hver for sig gør servicen ren. Det er, når de to ting samarbejder, at servicen bliver ren.

Anne Grete Rasmussen anbefaler derudover, at du bruger en specifik rækkefølge, når du vasker op i hånden. Først skal det være dine glas, så dit bestik, dine tallerkener, og til sidst skal gryder og lignende vaskes op. På den måde bliver de ting, du skal have i munden, vasket op i det reneste vand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu