ANNONCE

Fem ting du ikke må stille i køleskabet

25. september 2019 14:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nogle fødevarer skal ikke i køleren.

Har du problemer med et overfyldt køleskab, eller smider ud ofte mad ud, fordi det har fået en forkert konsistens? Så kig med her.

Det er nemlig slet ikke nødvendigt at mase al mad ind i køleskabet, og der er faktisk meget mad, der har bedre af at holdes væk fra kulden.

Især tropiske frugter som bananer er slet ikke bygget til at modstå kulden i vores køleskabe, og de har derfor ikke noget forsvar overfor kulde, der nedbryder dem.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Heller ikke meloner, der som sådan stammer fra Afrika og det vestlige Asien, har godt af køleren. Undtaget er dog, hvis melonen er “åbnet”. Da skal den pakkes ind og køles ned.

Problemet er, at rigtig mange danskere har for vane at smide frugt og grønt i køleskabet, og det ender altså i unødvendigt madspild – simpelthen fordi maden bliver dårlig eller smager forkert.

Det har seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk, Camilla Udsen, tidligere forklaret TV2.

–  Der er mange, der er i tvivl om, hvordan de skal opbevare især frugt og grønt, men hvis man ikke opbevarer det rigtigt, risikerer man unødvendigt madspild, sagde hun til TV2.

I Danmark er der ifølge Fødevarestyrelsen et madspild på 260.000 ton årligt.

Mellem 25 og 30 procent af verdens fødevarer går ifølge en FN-rapport offentliggjort i august enten tabt i forbindelse med dyrkning og produktion eller ender i skraldespanden hos supermarkederne eller hjemme hos forbrugerne, der ikke får det spist i tide.

Det vurderes som en af de store faktorer til klimebelastning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu