ANNONCE

Fem tips til dig der elsker levende lys

4. december 2019 21:27 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Man skal huske at se sig for - ellers kan det gå helt galt.

Det kan være rigtig lækkert at sidde i skæret af de levende lys, som er evigt charmerende.

Særligt op til jul er der mange levende lys, når man prøver at gøre den kolde december-måned mere tiltalende med juledekorationer, kalenderlys og hyggelige stunder med familien.

Men midt i alt virakken er der altså også ting, der kan gå galt, hvis man ikke passer på.

Derfor er det også vigtigt at man ved, hvad der kan ske, hvis man gør bestemte ting med lysene.

Brandskader stiger

Ifølge Gjensidige Forsikring steg anmeldelser for brandskader med godt 20% i december 2018, og ifølge forsikringsselskabet er 2018 intet særligt uheldigt år, hvad julebrande angår; sådan er det faktisk hvert år.

Hos Beredskabsstyrelsen slår man gerne et slag for, at flere danskere bliver brandsikkerheden i deres hjem bevidst. Ifølge Beredskabsstyrelsen topper antallet af brande i private hjem i vintermånederne, og stearinlys er faktisk ikke eneårsag til de mange brande.

Beredskabsstyrelsen skriver, at knap en tredjedel af de brande i private hjem, der opstår utilsigtet, som brandvæsnet rykker ud til om året, er opstået i køkkenet i forbindelse med madlaving.

Det er vigtigt at være opmærksom

I forbindelse med juletiden opstår der derudover brande nær levende lys, eksempelvis på juletræet eller i juledekorationer.

– Selvom vi har ekstra travlt i december med gaveindkøb, madlavning og så videre, er det vigtigt at være opmærksom på den risiko, der er i køkkenet og med levende lys. For eksempel må man aldrig lægge brandbare ting fra sig på komfuret, og man skal huske at få slukket levende lys efter sig, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard, til Beredskabsstyrelsen.

Kan alarmen bippe?

Hvis man har røgalarmer installeret i hjemmet, er december derfor også en god anledning til at finde ud af, om de faktisk virker.

– Det er helt oplagt at bruge denne her periode til at anskaffe sig røgalarmer og tjekke batterierne i dem, hvis man allerede har dem i hjemmet. Derudover bør man være ekstra opmærksom på at holde levende lys i god afstand fra gran, juledekorationer og gardiner, da det ofte er den kombination, der er årsag til brande i december, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i pressemeddelelsen, fra Gjensidige Forsikring.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu