Femte norske gidsel erklæret død

31. januar 2013 15:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Femte norske gidsel erklæret død
Billede mangler

ALGERIET: Den sidste savnede nordmand efter forrige uges gidseldrama i Algeriet er nu bekræftet død, skriver Aftenposten.no. Dermed blev i alt fem nordmænd dræbt af islamistiske oprørere på gasanlægget i den algeriske ørken.

 

Det femte offer er 56-årige Victor Sneberg, der var olieselskabet Statoils landechef i Algeriet. Han arbejdede til daglig i hovedstaden, Algier, men befandt sig på gasanlægget i In Amenas sammen med ledere fra de andre selskaber, der er medejere af anlægget.

– Det er med sorg, vi i dag har fået meddelelsen om, at også vores landechef i Algeriet, Victor Sneberg, er blandt de døde efter terrorangrebet i In Amenas, siger Statoils koncernchef, Helge Lund, ifølge Aftenposten i en pressemeddelelse.

– Fem venner og kolleger på arbejde for Statoil kommer aldrig mere hjem til deres kære. De repræsenterede det bedste i selskabet. Vores tanker og dybeste medfølelse går først og fremmest til familier, venner og kolleger, der har mistet deres kæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nu kommer en tid, hvor de berørte har brug for vores støtte og omsorg, lyder det fra koncernchefen.

I alt 13 norske Statoil-ansatte blev taget som gidsler i In Amenas, hvor mindst 39 udenlandske gidsler mistede livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu