ANNONCE

Ferie forlænget efter virusudbrud

26. januar 2020 20:24 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Over 2000 mennesker er indtil videre smittet med coronavirus. 56 er døde. WHO-chef er på vej til Kina.

Kinas regering har besluttet at forlænge nytårsferien i landet med tre dage til 2. februar.

Det rapporterer den statslige kinesiske tv-station CCTV tidligt mandag morgen lokal tid.

Den forlængede ferie er et forsøg på at hindre coronavirusset i at brede sig yderligere i landet.

Det betyder også, at skolebørn i Kina skal blive hjemme fra skole indtil videre.

Det kinesiske undervisningsministerium vil på et senere tidspunkt tage stilling til, hvornår børnene skal i skole igen, meddeler CCTV.

56 har mistet livet

Søndag aften lyder status fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, at 2051 mennesker er smittet med coronavirus. Af dem er 56 omkommet af sygdommen.

WHO’s øverste chef, Tedros Adhanom Ghebreyesus, skriver søndag aften, at han er på vej til Kina for at drøfte indsatsen med kinesiske myndigheder og sundhedseksperter.

I Kina har udbruddet af coronavirus lagt en alvorlig dæmper på fejringen af det kinesiske nytår.

I Hubei-provinsen i det centrale Kina, hvor de første tilfælde af smitte blev konstateret, har myndighederne forsøgt at inddæmme udbruddet med blandt andet en omfattende transportforbud.

Det har ramt de omkring 56 millioner indbyggere i provinsen, der for manges vedkommende havde planer om at rejse i nytårsdagene for at tilbringe ferien med deres familier.

I Hongkong, der er en del af Kina, har regeringsleder Carrie Lam tidligere meddelt, at skolerne er lukket frem til 17. februar.

Virus har spredt sig

Smitten af coronavirusset var i begyndelsen centreret omkring byen Wuhan i det centrale Kina, men siden har det spredt sig til flere lande som Thailand, Vietnam, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA, Australien og Frankrig.

Minimum 1200 personer har fået lungebetændelse forårsaget af virusset, og over 40 mennesker har mistet livet.

– Der er ikke tegn på nye tilfælde i de lande, der har modtaget rejserelaterede tilfælde. Alle lande, der har modtaget patienter, som er smittet i Wuhan, laver kontaktopsporing, hvilket betyder, at man følger, om alle tætte kontakter til tilfældet får symptomer.

– Men der er endnu ikke rapporter om, at der er set nye tilfælde, forklarer Tyra Grove Krause, overlæge og afdelingschef ved Statens Serum Institut.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er det for tidligt at klassificere udbruddet af coronavirus som en international sundhedskrise.

WHO har dog sendt direktiver til hospitaler over hele verden for at beskytte mod virusset.

Statens Serum Institut skriver i en pressemeddelelse, at man hverken har fundet den oprindelige smittekilde til virusen, og at man heller ikke kender det reelle omfang af person-til-persom smitte. Hos WHO er håbet, at Kina vil indgå i et samarbejde om at finde ud af mere om virusen. I mellemtiden følger man i Danmark udbruddet nøje.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu