Ferie i Danmark: Pas på disse sygdomme

22. juli 2019 16:06 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Farerne lurer i den danske natur. Holder du ferie i Danmark, skal du passe på en lang række sygdomme, du kan få i naturen.

I sommerferien er der tid til en lang gåtur i skoven. Måske har vejrguderne vist sig fra sin bedste side, og det er blevet tid til en tur på stranden. Men det kan være farligt.

Er du en af dem, der holder ferie i Danmark, skal du være opmærksom på, at du kan blive smittet med mange alvorlige sygdomme, når du begiver dig ud i naturen. Det skriver Videnskab.dk.

I galleriet ovenfor kan du læse om de mange sygdomme, som du skal undgå.

Fuld af farer

Det er ikke sådan, at det er så farligt at bevæge sig rundt i danske natur, at det kun kan anbefales at blive indedøre. Men det er altså nogle ret alvorlige sygdomme, man kan pådrage sig, når dele af ferien skal bruges i naturen.

Blandt en af de mest almindelige sygdomme, danskerne får af naturen, er borrelia. Borrelia kan man få, hvis en skovflåt, der har bakterien i sig, bider dig, og skovflåten får lov at sidde på dig i mere end et døgn.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det anbefales derfor, at hvis du skal i skoven, så skal du iføre dig lange bukser, langærmede trøjer og strømper i skoene, så er du på den sikre side.

Gemt i håndklædet

En anden alvorlig sygdom, som kan ramme dig i løbet af sommerferien er hundegalskab eller rabies, som det også kaldes.

Det er flagermuse i den danske natur, der kan smitte dig med rabies. Et skøn er at op til 40.000 dør af rabies om året på verdensplan.

– Herhjemme kan man blive smittet, hvis man bliver bidt af en flagermus. Hvis man for eksempel har åbne vinduer i sommerhuset, kan de komme ind og hænge i håndklæderne, så man ikke opdager dem, siger Palle Valentiner-Branth, der er epidemiolog ved Statens Serum Institut.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu