Ferie-paradis vil straffe rygning med bøder og fængsel

11. oktober 2017 07:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

På en enkelt strand i Phuket blev der i september fundet 138.000 cigaretskodder. Rygning forbydes 1. november.

Ferie-paradis vil straffe rygning med bøder og fængsel
På stranden Patong i Pattaya alene blev der i september fundet 138.000 cigaretskodder. Foto: Pornchai Kittiwongsakul/arkiv/AFP

Store mængder cigaretskodder flyder på strandene i Thailand. Derfor forbyder landet rygning på 20 strande.

Det oplyser de thailandske myndigheder for hav og kyst ifølge nyhedsbureauet dpa.

På stranden Patong alene blev der i september fundet 138.000 cigaretskodder.

– Cigaretskoddder tegnede sig for 30 procent af det samlede affald, siger Jatuporn Buruspat, vicedirektør for myndighederne for hav og kyst.

– Det her betyder dog ikke, at folk ikke må ryge overhovedet. Der vil blive udpeget særlige rygeområder på hver strand væk fra havet.

Bøde eller fængsel

Overtrædelse af rygeforbuddet vil blive straffet med en bøde på 100.000 baht – svarende til knap 19.000 kroner – og maksimum et års fængsel, oplyser myndighederne.

Rygeforbuddet på de 20 strande vil fungere som en prøveperiode, før forbuddet kan blive udbredt til samtlige strande i Thailand.

Billeder af en kæmpe bunke affald på en strand i Pattaya spredte sig i sidste måned på internettet og skabte overskrifter. Det førte til, at myndighederne hurtigt fik taget initiativ til at få ryddet op.

Også forbud mod e-cigaretter

Desuden er e-cigaretter et no-go i Thailand.

I november 2014 godkendte den thailandske regering en lov, der forbyder at tage e-cigaretter med ind i landet. Siden er det også blevet forbudt at sælge og eksportere e-cigaretter i Thailand.

Ifølge britiske The Independent er det dog almindeligt at se turister ryge e-cigaretter i Thailand. Men teknisk set er det ulovligt, da det strider mod loven at være i besiddelse af en e-cigaret.

Der er da heller ikke meget at tage fejl af, når man læser, hvad der står om e-cigaretter på den thailandske hjemmeside for udenrigsspørgsmål:

– Disse genstande (e-cigaretter, red.) vil sandsynligvis blive konfiskeret, og du kan blive idømt en bøde eller fængselsstraf på op til ti år.

Thailand er et populært turistmål. Ifølge den thailandske regering vil 35 millioner turister besøge landet i år.

Fakta

Her gælder ryge-forbuddet

Forbuddet træder i kraft 1. november og omfatter i alt 20 strande på tværs af Thailand.

Det gælder blandt andet stranden Patong i den sydlige by Phuket, strande i Pattaya i øst samt strande i Hua Hin og Cha Am syd for hovedstaden Bangkok.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu