Ferieland advarer mod dødelig virus

17. juni 2019 12:24 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

I Grækenland er så mange mennesker blevet smittet med vestnilfeber, at myndighederne nu advarer om den potentielt dræbende virus.

Flere lande i det sydlige Europa oplevede i 2018 en usædvanlig høj forekomst af den potentielt dræbende virus vestnilfeber, der smitter gennem myg.

Det har nu fået myndighederne i Grækenland til på forhånd at advare om virussen, der i 2018 kostede 50 grækere livet. Det skriver The Guardian.

Chef for afdelingen for vektorbårne sygdomme hos den græske sundhedsmyndighed Keelpno, Danai Pervanidou, fortæller til avisen, at vestnilfeber nu er en trussel mod folkesundheden i landet:

– Der har været nok tilfælde til at vi nu ved, at det er en trussel. Virussen har etableret sig i Grækenland via trækfugle og vi anbefaler nu, at alle tager deres forholdsregler ved eksempelvis at gå i lange ærmer, undgå stillestående vand og bruge myggenet og -balsam, siger han til The Guardian.

Ifølge Statens Serum Institut er det kun de færreste, der smittes med sygdommen, der oplever dens symptomer.

Én procent af dem, der bliver smittet, risikerer dog at blive ramt af hjernebetændelse, og ældre og immunsvækkede personer risikerer alvorlig sygdom, hvis de bliver ramt af vestnilfeber. I værste fald kan de dø af det.

I galleriet over artiklen kan du læse mere om symptomerne på sygdommen.

Voldsom stigning – og udbredelse

I 2018 skrev Newsbreak.dk flere gange om det voldsomme udbrud af vestnilfeber i Europa.

Artiklen fortsætter under videoen

Rapporter fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og –kontrol kunne nemlig vise en kraftig stigning i antallet af smittede med sygdommen i Europa – og at sygdommen er blevet mere spredt mere på kontinentet.

Således blev der fundet tilfælde i Rumænien, Ungarn og Serbien, som ellers ikke før har været ramt af sygdommen.

Populære ferielande som Italien, Frankrig og Kroatien er også udsat for vestnilfeber.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu