Ferietid: Det dækker EU-sygesikringen ikke

11. juni 2019 16:42 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det blå EU-sygesikringskort holder dig som oftest skadesløs, hvis du skulle blive syg på rejser i EU-lande. Men der er også noget kortet ikke dækker.

Når vi som danskere rejser i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz,  sikrer det blå EU-sygesikringsbevis, at vi får dækket udgifter til læge eller hospitaler. Det er derfor vigtigt, at man husker at få kortet med på rejsen. Ellers kan man nemlig ende med selv at skulle betale eventuel behandling.

Man skal også være opmærksom på, at EU-sygesikringsbesviset skal være gyldigt, for at det kan benyttes. Det er gratis og gælder i 5 år, og er det udløbet, skal man bestille et nyt på borger.dk. I første omgang vil man så modtage et nyt, midlertidigt bevis i sin digitale i e-Boks.

Skulle det ske, at man glemmer at få EU-sygesikringsbevis med på rejsen, så kan Udbetaling Danmark fremsende en erstatningsattest. Desuden gælder det, at såfremt en læge eller et hospital beder om kontant afregning, selv om man har ret til gratis behandling, kan man søge refusion, når man kommer hjem.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men uanset om man medbringer EU-sygesikringsbeviset på sin rejse, og selv om det er gyldigt, er der fortsat nogle ting, man skal være opmærksom på. Det dækker nemlig ikke alt.

Klik rundt i galleriet over artiklen for at se de situationer, hvor og hvad beviset ikke dækker.

Suppler med en rejseforsikring

Derfor er det en rigtig god ide at supplere med en privat rejseforsikring, der dækker de ting, det blå EU-sygesikringsbevis ikke gør. Man skal dog være opmærksom på, at man allerede kan have forsikringer, der er tilstrækkelige. Der kan nemlig være knyttet en rejseforsikring til både indboforsikringer, familieforsikringer og kreditkort.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu