Festivalgæster slipper for våd debut

5. juli 2012 10:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Festivalgæster slipper for våd debut
Billede mangler

Når årets Roskilde Festival for alvor skydes i gang torsdag eftermiddag, har festivalgæsterne vejrguderne på deres side.
For selvom der vil være en del flere skyer end onsdag, så holder det tørt og varmt, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
– Det væsentlige er, at det bliver tørt. Men der ligger nogle skyer inde over Roskilde. Vi går dog ud fra, at det i løbet af dagen brækker lidt op, så der også bliver perioder med sol, siger DMI’s vagthavende Lars Henriksen.
– Men festivalgæsterne får ikke sol fra en skyfri himmel, som det ellers så ud til i går, tilføjer han.
Den periodevise sol går hånd i hånd med lune sommertemperaturer på 20-22 grader, mens der kommer en let til jævn vind fra øst.
– Når dagen for alvor kommer i gang, så tror jeg, det ender med at blive en hæderlig sommerdag.
Det vil sige, at festivalgæsterne roligt kan tage til åbningskoncerterne med blandt andre Araabmuzik, Django Django og Kellermensch uden regntøj og paraply i tasken.
Til gengæld er det en god idé at lægge det klart i teltet. Fredag er der nemlig godt chance for byger allerede fra morgenstunden.
– Det ser ud til, at der godt kan komme lidt regn fredag morgen og formiddag, siger Lars Henriksen.
Og ifølge prognoserne bliver resten af weekenden også en forholdsvis våd fornøjelse for gæsterne på Nordens største musikfestival.
Særligt natten til lørdag samt søndagen ser ud til at byde på flere byger, men der er også god chance for at se solen i ny og næ, lyder meldingen fra DMI.
Musikken på Roskilde Festival skydes i gang torsdag klokken 17, og over de kommende fire dage spiller navne som Bruce Springsteen, Björk, Bon Iver, Mew, The Cure, Jack White og The Roots på festivalen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu