ANNONCE

Festligt besøg: Dronning fejrer jubilæum

4. september 2019 15:37 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Dronning Margrethe har overværet en festgudstjeneste, på anden dagen af officielle besøg hos det danske mindretal i Slesvig-Holsten.

Dronning Margrethe er på officielt visit hos det danske mindretal i Slesvig-Holsten. Som det plejer at være, er hendes program stramt. Hun skal nå så meget so muligt.

Anden dagen på besøg i Tyskland står på festgudstjeneste, frokost, festmiddag og meget mere. Det fremgår af Kongehusets kalender.

I Helligåndskirken

Dronningen startede sin dag med at besøge Helligåndskirken i Flensborg. Her overværede hun en festgudstjeneste.

Dermed sluttede dronningens ophold i Flensborg med en tur i kirke.

Hun bevæger sig fra Flensborg til Kiel, hvor hun ankommer omkring middag. Hun bliver foruden de mange fremmødte også taget imod af ministerpræsidenten for delstaten Slesvig-Holsten.

Frokost og middag

Så venter frokosten for dronningen, som skal indtages i Haus B.

Efter frokost besøger dronning Margrethe Universitätsklinikum, som er et universitetshospital i Kiel.

Dagen står på meget mere videnskab, for hun fortsætter dagen med at besøge Geomar Helmholtz-Zentrum für Ozeanforschung, der er et institut dedikeret til at studere havet og alt, hvad det indebærer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dronningen afslutter dagen med at være gæst ved en festaften med middag, som den danske mindretal er værter for.

Optakt til jubilæum

I juli 2020 er det 100 år siden fastlæggelsen af den dansk-tyske grænse. Det er egentlig det, dronningen har taget forskud på under besøget i Slesvig-Holsten.

Ifølge Kongehuset blev grænsen fastlagt på baggrund af principper om folkenes selvbestemmelsesret efter flere folkeafstemninger i 1920.

Ikke nok med at dronningen ønsker at besøge det danske mindretal, der bor i den nordligste del af Tyskland, så anses Tyskland også for at være Danmarks væsentligste samhandelpartner, derfor skal relationen landene imellem plejes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu