Fiasko-dom til akutjob preller af på DA

7. marts 2013 08:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fiasko-dom til akutjob preller af på DA
Billede mangler

Det gør ikke indtryk på Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at akutjobordningen torsdag kaldes en fiasko af landets tre største fagforbund, der anklager arbejdsgiverne for at undvige deres samfundsansvar ved ikke at ansætte de langtidsledige, sådan som det var tiltænkt i ordningen.

 

»Vi har lavet en aftale med regeringen om at lave en særlig indsats for at synliggøre de job, der måtte kunne være relevante for denne målgruppe. Målet er, at de får bedre chance for at få kontakt med de arbejdsgivere, der har ledige job. Og det arbejde kører hos de private arbejdsgivere fuldstændigt efter planen,« siger formand Jørn Neergaard Larsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Problemet ligger begravet et helt andet sted, påpeger DA-formanden.

»Det er selve arbejdsrytmen i jobcentrene, der fuldstændigt skal omlægges. Her venter der en stor opgave. Det ville desuden være naturligt, hvis a-kasserne havde en noget mere konstruktiv tilgang til den her ordning og talte muligheder op i stedet for hele tiden at tale det ned, således at de berørte selv og arbejdsgivere får en fornemmelse af, at der er tale om et håbløst projekt,« siger han.

Jyllands-Posten skriver torsdag på baggrund af interview med landets tre største fagforbund, HK, 3F og FOA, at kun få procent af de ledige, der har mistet dagpengene siden nytår, har fået et akutjob.

En rundspørge, som HK har foretaget blandt de medlemmer, der siden nytår har mistet dagpengeretten, viser, at sølle én procent af dem har fået et akutjob.

»Det er en uanstændig ordning, som ikke hjælper de mennesker, som har mest brug for det. Målet har været at få slået 12.500 job op, men arbejdsgiverne påtager sig på ingen måde et reelt samfundsansvar,« siger HKs næstformand, Mette Kindberg, til Jyllands-Posten.

Hele 78 procent af de adspurgte HK-medlemmer svarer ifølge avisen, at de har søgt et akutjob, hvoraf en fjerdel har søgt flere end ti job.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu