FIFA-boss langer ud after Platinis EM-plan

14. marts 2013 19:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FIFA-boss langer ud after Platinis EM-plan
Billede mangler

Sidste sommer annoncerede det europæiske fodboldforbund UEFA med franskmanden Michel Platini i forgrunden, at man i år 2020 har planer om at afvikle EM-slutrunden på en helt ny måde.

I stedet for en slutrunde med blot en enkelt eller to værtsnationer, vil man i stedet sprede gruppekampene over 13 lande, mens semifinalerne og finalen skal afvikles i et og samme land.

UEFAs ide er siden blevet vedtaget og dermed gjort til virkelighed, men tankegangen om at afvikle en slutrunde på den måde falder på ingen måde i god jord hos det internationale fodboldforbund FIFA. Her lægger den schweiziske præsident Sepp Blatter ikke fingre imellem, når han skal sige sin mening om UEFAs og Michel Platinis plan.

– En turnering skal spilles i ét land. Derigennem skaber man identitet og eufori, siger den 77-årige præsident til det tyske blad Kicker og henviser blandt andet til afviklingen af VM i Tyskland i 2006, som han omtaler som et ’sommereventyr på grund af slutrundens succesfulde afvikling og gode stemning.

– De har ødelagt 2020-turneringen. Det er ikke et europamesterskab mere. Det skal have et andet navn, men jeg ved ikke hvad, siger Sepp Blatter til Kicker og slår derefter fast.

– Sådan et EM mangler hjerte og sjæl.

Sepp Blatter påpeger over for det tyske fodboldmagasin, at en lignende ide har været bragt på bane over for ham tidligere fra en tredjepart, man nok ikke lige havde forventet ville blive nævnt i denne sportslige sammenhæng.

– Jeg har engang sagt til Michel Platini: Det tidligere statsoverhoved i Libyen, oberst Gaddafi, forklarede mig ved tildelingen af VM-slutrunden i 2010 til Sydafrika, at turneringen skulle afvikles med en kamp i hvert af de 53 afrikanske lande, hvorefter finalen skulle spilles i Sydafrika. Han troede på ideen, men jeg sagde til ham, at det var et utænkeligt scenarium. Derfor har jeg også sagt til Platini, at hans ide ikke er ny, siger FIFA-præsident Sepp Blatter.

Beslutningen om at afvikle EM i 2020 efter den nye model blev endelig vedtaget den 6. december 2012. Det er dog endnu ikke afgjort, hvilke byer, der skal være en del af den multieuropæiske slutrunde, men Danmark har meddelt sin indledende interesse i at blive en del af Platinis plan.

Det forventes at de endelige værtsbyer udpeges i september 2014.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu