FIFA strammer doping-nettet om fodboldspillere

15. februar 2013 14:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
FIFA strammer doping-nettet om fodboldspillere
Billede mangler

Kritisk stemmer har løbende holdt fast i, at det langt fra kun er cykelsporten, hvor dopingmisbruget har været og stadigt er omfattende. Nu styrker FIFA så deres arbejde med at fange deres folk i at gøre noget ulovligt.

Det internationale fodboldforbund har fredag offentliggjort, at det vil til at indføre et biologisk pas, som man kender fra netop cykelsporten.

– FIFA er ved at udvikle planer om at introducere dette nye værktøj, herunder en steroid profil gennem urin og en blod profil, for Confederations Cup og 2014 World Cup Brasilien, hvor ‘in and out-konkurrence’ tests vil blive udført på alle deltagende spillere, skriver FIFA i en erklæring.

Det betyder med andre ord, at alle aktive fodboldspillere ved sommerens Confederations Cup og næste sommers VM kan forvente at blive testet løbende og mere omfattende end tidligere. Samtidig vil FIFA altså holde nærmere øje med spillerne gennem en personlig profil. Det skal gøre det sværere at snyde dopingkontrollen.

FIFA tester allerede for steroider og hormoner, men nu skal spillerne også igennem en blodtest, når FIFA’s dopingkontrollanter kommer uannonceret på besøg.

FIFA har allerede udført adskillelige test begyndende fra 201,1og det vil løbende fortsætte. Når VM i Brasilien så begynder i 2014, så er det målet, at alle spillere skal have et biologisk pas. Med 740 spillere kommer FIFA således på overarbejde det næste halvandet år.

Det internationale doping-agentur, WADA, har siden 2011 registreret 28.587 dopingprøver fra fodboldspillere over hele verden. Ud af dem var 119 positive, heraf 40 for cannabis og 19 for anabolske steroider.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu