ANNONCE

Fik en uhyggelig opvågnen

28. december 2020 15:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vækket af sten og rystet af kanonslag.

Fik en uhyggelig opvågnen
Politiet i Ringsted har haft travlt med at rykke ud til fyrværkeri-sager lørdag morgen. Arkivfoto: Scanpix

Politiet søger lige nu efter personer, der muligvis har begået lidt mere end bare almindelige drengestreger i Ringsted.

Lørdag klokken 06.53 blev fire unge mennesker vækket med en stor forskrækkelse, da en sten blev smidt gennem en rude til den lejlighed på Harhoffs Allé, hvor de lå og sov inde.

Ikke længe efter blev et kanonslag smidt ind gennem en udluftningskanal i et kældervindue på samme hus lige under det sted, hvor de unge havde ligget og sovet, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Da kanonslaget sprang i et kælderrum, udbrød der brand i en opbevaret sofa. Ilden gik heldigvis ud af sig selv. På grund af grovheden og den potentielle fare forbundet med handlingerne kom politiet til stedet, hvor det også viste sig, at husets postkasse var sprængt i stykket med et hjemmelavet kanonslag.

“Patruljen fandt også et afskudt heksehyl, som var sat fast på dækslet af en parkeret personbil, der holdt på Harhoffs Alle”, skriver politiet, der nu efterlyser to mænd, der opholdt sig i området kort inden de nævnte hændelser.

Et vidne så nemlig mændene skyde fyrværkeri af på Harhoffs Allé, da klokken var omkring 05.20 lørdag. Mændene gik lidt rundt på gaden og skød krudt af, inden de ved sekstiden bevægede sig mod stationen i Ringsted.

Mændene, som politiet gerne vil have fat i, beskrives som:

17 til 23 år gamle og danskudseende med lys hud. Den ene havde lyst, mellemlangt hår og mørke briller. Han var iført en mørk uldfrakke.

Den anden var iført en sort dunjakke med hætten trukket op over hovedet.

Ved du, hvem mændene er, hører politiet meget gerne fra dig på telefonnummer 114.

Om de samme mænd står bag hærværk mod Sjællandske Mediers bladhus i Søgade ikke langt fra Harhoffs Allé er uvist, men i hvert fald skriver politiet, at fyrværkeri eller lignende var smidt igennem brevsprækken på døren og havde antændt indholdet i en papirkurv.

Det udviklede en del røg, så beboerne i lejlighederne over dagbladet måtte forlade deres hjem. Ingen kom dog til skade.

“Politiet undersøger branden som mistænkelig og ser på sagen med stor alvor. Fyrværkeriet kan være smidt ind tidligere på morgenen og have ligget og ulmet. En postkasse blev desuden sprængt i stykker ved Søgade 7, der ligger lige ved siden af Dagblade. Det skete omkring klokken 06.10.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu