ANNONCE

Fik motorvej spærret: Svanefamilie er kommet hjem

15. juni 2020 09:50 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

De seneste to dage har en svanefamilie udfordret trafikken på Fynske Motorvej.

Søndag eftermiddag blev Fynske Motorvej spærret, da en svanefamilie skabte ravage. Faktisk har svanefamilien været lidt af en udfordring for weekendens trafik på motorvejen.

Nu skulle der dog være en løsning på det, fordi svanefamilien har fået et nyt hjem, skriver TV 2 Fyn.

Et nyt hjem

Svanefamilien boede syd for motorvejen. Men svaneparret var ikke interesseret i at blive der. Med udsigt til et endnu bedre hjem – en sø nord for motorvejen – begav de sig sammen med deres unger på en tur over kørebanen.

– Forældrene kan dufte, at der måske er noget på den anden side af vejen, som er bedre end den lille sø, og så har de på en flyvetur set søen nord for motorvejen. Så vil de gerne derover, og det kan kun blive på gå-ben for svaneungerne, siger Olav Wulff, der er frivillig kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

For at det ikke skulle ske igen, har Fyns Politi søgt hjælp hos Dyrenes Beskyttelse for at få dem anbragt på bedste vis.

Nu bor svanerne ved Glisholm Sø, hvor der er rigelig plads til familien.

Spærrede motorvej med vogne

Fyns Politi har haft deres besvær med familien i weekenden.

Søndag, da familien vraltede ud på Fynske Motorvej, var flere betjente nødt til at assistere. Fyns Politi parkerede et par vogn på vejbanen og forhindrede trafikken. Desuden gjorde politiet brug af noget tørt brød for at lokkee dem over kørebanen.

Vagtchefen ved Fyns Politi fortalte søndag til Newsbreak.dk, at der ikke var nogen – hverken dyr eller mennesker – der var kommet til skade ved aktionen.

Det var ikke kun søndag, at det var galt. Fyns Politi mener også, at selvsamme svanefamilie krydsede motorvejen lørdag også.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu