ANNONCE

Filmstudie omfavner streaming på ny måde

22. marts 2020 21:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Med lukkede biografsale må de enten opgive at vise deres film eller vise dem andre steder.

Filmstudie omfavner streaming på ny måde
Biografer verden over lukker for publikum, og så på filmproducenterne være kreative. Genrefoto.

Nye film får premiere i biograferne først, og senere kan publikum se dem hjemme fra sofaen. Sådan er det for alverdens filmstudier, men i USA har udbredelsen af coronavirus covid-19 tvunget filmstudierne til at være kreative.

CBS News skriver, at USA har mere end 40.000 biografsale, og at langt de fleste af dem for tiden står gabende tomme. En biografsal fyldt med mennesker skaber situationer, hvor covid-19 virkelig kan sprede sig, og efter at USA’s præsident, Donald Trump, har opfordret til, at folk ikke skal samle sig i større forsamlinger, har biograferne ikke haft noget, der ligner et eksistensgrundlag.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Problemet for biograferne er ikke kun, at de ikke kan samle folk foran lærredet. Det er også, at kommende film får deres premiere udskudt til et tidspunkt, hvor covid-19 forhåbentligt er blevet håndteret. Black Widow og den seneste James Bond-film er bare to eksempler på film, der har fået deres premiere udskudt, men det er selvfølgelig ikke holdbart for filmstudierne, at deres film ikke kan blive vist overhovedet.

Biograffilm i egen stue

Så hvad gør filmstudierne? Ifølge BCS News omgår de for nu biograferne og laver om på reglerne for, hvornår du kan se en film hjemme i din egen stue.

Universal Pictures, der blandt andet står bag Fast & Furious-filmene, har annonceret, at de for nu lader folk leje selskabets film samtidig med, at filmene ellers kun skulle være tilgængelige io biografsale verden over.

Ifølge CBS News betyder det, at film som The Hunt, Ivisible Man og Emma bliver gjort tilgængelige som lejetitler allerede fra denne uge. Det er uvist, hvordan filmene bliver tilgængelige på det danske marked, men ifølge Universal Pictures selv gælder beslutningen for filmfans i hele verden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu