ANNONCE

Finanslov: Nye regler for overhaling skal komme trafikken til gode

1. december 2018 14:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Der er mange nye punkter i den nye finanslov, som regeringen har vedtaget sammen med Dansk Folkeparti.

Tidligere på året kunne Newsbreak.dk beskrive den besynderlige situation, der handlede om, at danske betjente potentielt set kan havne i livsfarlige situationer – altså sammen på grund af deres sikkerhedsveste.

Det kan lyde besynderligt, men den er god nok. Forklaringen er størrelsen. Jakkerne var faktisk umulige at få tilpasset de aktuelle sikkerhedsveste, der er påkrævet i kølvandet på terrorangrebet i København 2015, og derfor var det et problem, som betjentene var kede af. Nu er løsningen kommet.

Af finansloven for 2019, der blev præsenteret fredag, fremgår det, at der frem mod 2022 afsættes 52,5 millioner kroner til nye jakker og sikkerhedsveste.

Af aftalen om finansloven fremgår det, at der skal indkøbes cirka 8500 nye, mere fleksible patruljejakker. Derudover anskaffes der i omegnen af 1150 beskyttelsesveste, så alle medarbejdere i det operative beredskab har hver deres personlige vest.

Et øje på lastbilerne

Politiet får desuden også travlt med at holde øje med lastbiler. For i den nye finanslov er der blevet afsat 15 millioner kroner til skiltning på motorvejene.

I alt bliver det på 270 kilometer af Danmarks tosporerede motorvejsstrækninger forbudt for lastbiler at overhale.

Det gøres for at skabe ro i trafikken, lyder forklaringen.

Drømmen om elbiler droppet

Lars Løkke Rasmussen, statsministeren, har måttet bøje sig i sagen om elbil-finansiering. Det blev ellers så sent som i oktober fremlagt som en hovedprioritet for regeringen at lukke en hurtig aftale om at fjerne registreringsafgiften på elbiler, der koster op til 400.000 kroner de næste to år.

Nu er den plan droppet, blev det åbenlyst ved præsentationen. Det kritiserer Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er ikke engang lykkedes at komme igennem med at få gjort elbilerne billigere, som statsministeren ellers havde varslet. Det er mildest talt skuffende, siger præsident Maria Reumert Gjerding i en skriftlig kommentar.

Selv om billigere elbiler ikke kom på finansloven, er regeringen klar med en pakke, der skal gøre det mere attraktivt at købe en grøn bil, fortæller finansminister Kristian Jensen (V).

– Jeg har skabt den økonomiske ramme. Den ligger klar, og vi har en fuldt finansieret pakke, der forhindrer, at der kommer afgifter på elbiler i 2019. Men det kræver, at partierne uden for regeringen er klar til at slå til, siger Kristian Jensen.

I galleriet over artiklen her kan du se en række af de nye regler, der er indført med finanslov 2019.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu