ANNONCE

Finanslovudspil skuffer fagforeninger

27. august 2012 11:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Finanslovudspil skuffer fagforeninger
Billede mangler

Både Dansk Metal og 3F er meget utilfredse med, at regeringen har måtte opjustere forventninger til antallet af arbejdsløse i 2013 i den finanslov, der fremlægges mandag, og det bekymrer især på baggrund af den forkortede dagpengeperiode.
– Det er aldrig tilfredsstillende, at man forventer en stigning i arbejdsløsheden. Derfor kan vi kun tale om flere initiativer, siger chefen for Dansk Metals A-kasse, Torben Poulsen.
Mandag præsenterer regeringen netop et initiativ ved finansloven om, at der skal afsættes omkring 500 millioner kroner til at give ufaglærte en uddannelse.
– Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt vurdere, om det er penge nok, men uddannelse kan ikke stå alene. Der skal også etableres jobskabelse, siger 3F’s formand, Poul Erik Skov Christensen.
Han forventer at høre flere konkrete initiativer på det område i løbet af de kommende uger.
– Jeg går også ud fra, at regeringen har med i deres overvejelser, hvordan man kan inddrage det offentligt-private partnerskab, i forhold til etablering af store infrastrukturprojekter, tilføjer Poul Erik Skov Christensen.
Det er nemlig en måde hvorpå regeringen kan sætte store anlægsprojekter i gang uden at bryde EU’s konvergenskrav.
Både 3F og Dansk Metal mener, det er den rigtige politik at efteruddanne, men de peger samtidig på, at der skal en helt særlig indsats til overfor de arbejdsløse, der til nytår mister deres dagpenge.
– På den længere bane har initiativer omkring uddannelse og opkvalificering en rigtig positiv effekt, men her og nu i 2012 og 2013 er der brug for en særlig redningsplan for alle de folk, der er ved at falde ud af dagpengesystemet, siger Torben Poulsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu