ANNONCE

Finansminister Bjarne Corydon i magtens centrum

30. september 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Finansminister Bjarne Corydon i magtens centrum
Billede mangler

Magten i regeringen samles om finansminister Bjarne Corydon (S) i regeringens økonomiudvalg.
 
I regeringens første leveår har ledelseskrisen hos S og SF været så dyb, at det reelt er finansminister Bjarne Corydon (S), der er chefen i regeringens politiske maskinrum, skriver Jyllands-Posten.
 
Magtbalancen er flyttet fra koordinationsudvalget med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen til regeringens økonomiudvalg, som ledes af Bjarne Corydon (S).
 
Økonomiudvalget er dermed blevet regeringens magtfulde centrum, fortæller flere ministre og andre regeringskilder, som Jyllands-Posten har talt med i anledning af SRSF-regeringens et års fødselsdag på onsdag.
 
En af forklaringerne er, at Thorning endnu ikke for alvor er trådt i karakter som regeringschef.
 
Det har sammen med SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndals politiske nedtur svækket slagkraften i koordinationsudvalget, der traditionelt er regeringens stærkeste.
 
– Beslutningspresset er højt. Sagerne skal jo løses. Maskinen kører, siger Lotte Jensen, der som professor ved CBS forsker i regeringskoordination og har skrevet en bog om Finansministeriets magt.
 
Og hvis en del af maskinen ikke er smurt så godt, så finder beslutningskraften hen, hvor maskinen kører smidigere, fortsætter hun.
 
Med Anders Fogh Rasmussen (V) som statsminister var det Statsministeriet, der fungerede som maskinrum.
 
– Fogh trak folk ind fra de ministerier, som vidste noget om de politikområder, der havde hans opmærksomhed.
 
– På den måde kom politikudviklingen meget tæt på statsministeren. Det er sværere at se nu end i 00’erne, siger Lotte Jensen til Jyllands-Posten.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu