Finanstilsynet: Flere banker kan være på vej i problemer

29. januar 2013 06:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Finanstilsynet: Flere banker kan være på vej i problemer
Bank

Flere pengeinstitutter kan få problemer med solvens’en, mener Finanstilsynet. Foto: Colourbox.

Problematiske udlån for 50 milliarder er under skærpet tilsyn af Finanstilsynet, der advarer om, at flere banker kan komme i solvensproblemer.

 

– Vores bedste bud lyder nu på, at det er 2,7 pct. af de samlede bankudlån, som er i fare for at løbe ind i solvensproblemer inden for 12 til 18 måneder, siger Ulrik Nødgaard til avisen.

Det afhænger dog af to ting ifølge direktøren.

– For det første handler det om den generelle udvikling i samfundsøkonomien – tidernes gunst, om du vil. Og for det andet spiller udviklingen i de specifikke engagementer også en rolle for, hvordan det går banken, siger han til Jyllands-Posten.

Avisen har fået bankanalytiker Steffen Torwitz fra Bankinfo til at lave en oprørelse over, hvilke banker der lå i farezonen ved udgangen af tredje kvartal af 2012. Den viser, at Totalbanken, Vestjysk Bank, Danske Andelskassers Bank og Sparekassen Faaborg målt på solvensoverdækning var de mest udsatte banker med en overdækning på mellem 2 og godt 3 procent.

Solvensoverdækningen er den kapital en bank kan bruge til eventuelle nye nedskrivninger og til sammenligning havde Sparekassen Lolland i samme periode en overdækning på 1,3 procent, mens Ringkjøbing Landbobank og Kreditbanken lå i toppen med 13,9 og 12 procent.

Opgørelsen bekymrer ikke direktøren for Totalbanken trods en placering som den mest udsatte efter Sparekassen Lollands fald. Banken har øget egenkapitalen siden opgørelsesdatoen.

– Vi har gennemført en kapitaludvidelse, som gav os 73 mio. kr. Det øger vores kapitaloverdækning til mellem 4 og 5 pct. Samtidig er vores udlånsportefølje gennemgået ganske nøje af Finanstilsynet tre gange inden for kort tid, så vi sover helt roligt om natten nu, siger Ivan Mølgaard Sløk, adm. direktør i Totalbanken til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu