Finanstilsynet til krig mod pensionskasser

12. april 2012 09:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Finanstilsynet til krig mod pensionskasser
Billede mangler

Pensionskasserne sløser med danskernes opsparing. Det skal være slut nu, lyder det fra Finanstilsynet.
 
Flere store pensionsselskaber har sovet i timen og har ikke sikret deres medlemmer et godt nok produkt.
 
Nu griber Finanstilsynet ind og sørger for, at der bliver holdt skarpere opsyn med selskabernes drift og investeringer.
Det skriver Berlingske i dag.
 
Pensionskasserne forvalter danskernes opsparing, som tilsammen er på 2.400 milliarder kroner. Problemet er ifølge Finanstilsynet, at pensionskasserne prøver at slippe afsted med at yde så lidt som muligt.
“Der er ene del pensionskasser, som kun leverer et minimum af det lovede afkast til deres kunder, og der vil vi ind og understrege, at det skal levere det bedst mulige afkast”, siger Jan Parlner, der er vicedirektør i Finanstilsynet, til Berlingske.
 
Tilsynet, der holder øje med de danske pensionskasser, vil derfor blandt andet skærpe kravene til at holde administrationsomkostningerne i ro, da der er meget stor forskel på, hvor meget de enkelte kasser bruger på at forvalte danskernes opsparing.
 
Hvis de dårligst drevne pensionskasser ikke makker ret og sikrer, at medlemmernes penge yngler nok, vil de blive ramt med hårde sanktioner. Står det helt slemt til, kan de blive sat under statslig administration.
 
Flere eksperter reagerer positivt på Finanstilsynets beslutning om at holde pensionskasserne i ørerne. En af dem er Per Guldbrandsen, der leder Institut for Dansk Forsknings- og Finansanalyse.
“Konsekvensen af et dårligt drevet selskab er en dårligere levestandard for pensionisterne. Der er en kæmpe forskel på, om du har fået en eller syv procents afkast på din pension”, siger han til Berlingske.
Kilde. Berlingske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu