ANNONCE

Finder det femte lig

17. januar 2021 21:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet bekræfter søndag aften, at et femte lig er fundet i udbrændt hytte

Finder det femte lig
Søndag fortsætter eftersøgningen. Foto: Scanpix

Norsk politi bekræfter søndag aften, at et femte lig er fundet i tomten af den udbrændte hytte, der natten til lørdag blev raseret af en grufuld brand, der nu altså har kostet fem menneskeliv. Det var forventet, at ingen af de savnede ville blive fundet i live.

Fem personer blev meldt savnet – heraf er de fire børn under 16 år – af en sjette person, en mand, der reddede sig ud fra hytten i den voldsomme brand. De dødfundne er endnu ikke identificeret, oplyser det lokale politi.

– Det er med tungt hjerte, vi nu konstaterer, at branden har krævet fem menneskeliv. Politiet er lettet over, at vi har klaret at finde de savnede, men dette er en tung dag for de berørte og for lokalsamfundet, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Per Erik Hagen, der er feder for politiet i Lofoten og Vesterålen.

Den nu nedbrændte hytte ligger særdeles afsides på halvøen Risøyhamn i Andøy kommune i Nordland. Så langt fra alfarvej, at personen, der reddede sig ud, måtte løbe flere kilometer efter hjælp for at få alarmeret alarmcentralen.

Ifølge NRK ligger der blot ni hytter i området. Familien, der nu er ramt af en forfærdelig tragedie, købte den 90 kvadratmeter store hytte i efteråret. Det bekræfter hyttens tidligere ejer overfor TV-stationen. Hun har ikke ønsket at kommentere tragedien, da hun kender familien personligt.

Forholdet mellem de seks parter er ikke offentliggjort.

Brandtomten er så besværlig, at det vil tage lang tid, før der foreligger en konklusion på, hvad forårsagede branden i hytten, der er fra 2005 og gennemrenoveret i 2012. Det siger politiets indsatsleder Jørn Karlsen til NRK.

Det norske kriminalpoliti er involveret i sagen. I søndag aftens pressemeddelelse skriver politiet, at al indsats nu flyttes over til at klarlægge brandårsagen. Der er dog ikke noget, der tyder på, at branden skyldes en kriminel handling. Hytten var allerede nedbrændt, da beredskabet ankom til stedet natten til lørdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu