ANNONCE

Finder ulovlige cigaretter i millionvis

21. september 2020 10:09 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

To millioner cigaretter. Det er - indtil videre - resultatet af Toldstyrelsens indsats mod smuglerne.

Finder ulovlige cigaretter i millionvis
I første halvdel af 2020 har Toldstyrelsen beslaglagt to millioner cigaretter. Foto: Stine Larsen.

Toldere har tilbageholdt knap to millioner cigaretter i første halvår af 2020. I 2019 tilbageholdte Toldstyrelsen knap seks millioner ulovlige cigaretter.

Det oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse. 

(I faktaboksen i bunden af artiklen kan du se nogle af de større sager, hvor cigaretter er blevet beslaglagt).

Toldere har tilbageholdt knap to millioner ulovlige cigaretter i første halvår af 2020. Det fremgår af en ny foreløbig opgørelse, som Toldstyrelsen har lavet. Sidste år tilbageholdt tolderne knap seks millioner cigaretter.

De mange millioner cigaretter vidner om, at smuglerne stadig er aktive, selv om store dele af handlen har været lammet af COVID-19, konstaterer kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz:

– I første halvdel af 2020 har vi tilbageholdt et stort antal ulovlige cigaretter. På trods af COVID-19 forsøger smuglerne stadig ulovligt at føre cigaretter ind i landet uden for eksempel at betale told, moms og afgifter, og derfor går vi målrettet efter dem, siger han.

De godt to millioner ulovlige cigaretter skønnes at svare til et unddraget beløb på omkring 4,75 millioner kroner i told, moms og afgifter, hvis de skulle indføres lovligt i Danmark.

Kreative smuglere

Toldstyrelsens kontrolindsats på cigaretområdet bygger på analyser, overvågning og daglige stikprøver, hvor der blandt andet er fokus på ulovlig indførsel af cigaretter.

– Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. Vi har bl.a. fokus på cigaretter, fordi der ofte også snydes med andet end kun afgifterne. Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne, så de fx ikke lever op til gældende standarder, eller være kopicigaretter og dermed potentielt være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Preben Buchholtz.

– Smuglerne er kreative, når det kommer til at indføre ulovlige cigaretter. Derfor har vi toldere placeret i hele landet, der laver effektiv toldkontrol baseret på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning, slutter Preben Buchholtz.

Fakta

Større cigaretbeslag

  • 2020: 1,6 millioner cigaretter tilbageholdt på Aarhus Havn
  • 2019: 5 millioner cigaretter tilbageholdt på Aarhus Havn
  • 2018: 1,5 million cigaretter tilbageholdt på Aarhus Havn
  • 2015: Tobakshunden Lana finder knap 10 millioner cigaretter
  • 2014: 5 millioner cigaretter skjult i varmtvandsbeholdere i et containerskib

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu