Findus: Vi kan ikke stole på nogen

21. februar 2013 16:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Findus: Vi kan ikke stole på nogen
Billede mangler

Færdigretten med navnet »Biksemad 1,4 kg« er trukket tilbage fra de danske supermarkeder, efter at fødevareproducenten Findus har fundet spor af hestekød i biksemaden.

 

Findus har fået svar tilbage på prøver, som viser, at den analyserede biksemad indeholder en-tre procent hestekød. Den administrerende direktør er vred over det, han betegner som ren og skær svindel.

»Bedrageriet med hestekød, som har ramt forbrugere over hele Europa, er meget alvorligt. Selvom alle vore leverandører har bekræftet, at de ikke anvender hestekød i deres produktion, så må vi nu erkende, at vi ikke længere kan stole på nogen. Derfor gennemtester vi systematisk hele vores produktsortiment,« siger Jari Latvanen, der er administrerende direktør for Findus Norden, i en pressemeddelelse.

Firmaet har indtil videre gennemført 122 tests, og foreløbig har prøverne kun fundet spor af hestekød i produktet »Biksemad 1,4 kg«.

Kødet til biksemaden er leveret af det belgiske firma Vlevy, oplyser Findus, som også har orienteret Fødevarestyrelsen om sagen.

Forbrugere, der har købt den pågældende biksemad, kan returnere det ved at kontakte Findus via firmaets hjemmeside.

Skandalen om hestekød solgt som oksekød i flere forskellige produkter ruller over det meste af Europa, og tidligere er der også fundet 100 procent hestekød i oksekødslasagne, som Findus solgte i Storbritannien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu