Finn Helmer på vej til personlig konkurs

19. februar 2013 15:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Finn Helmer på vej til personlig konkurs
Billede mangler

Skifteretten i Helsingør har netop taget den tidligere Giga-rigmand Finn Helmer under konkursbehandling. Kreditorerne har sagt nej til hans egen plan for rekonstruktion.

 

Giga-manden Finn Helmer er på vej til at gå personligt konkurs. Skifteretten i Helsingør har netop taget Finn Helmer under konkursbehandling.

»Jeg er færdig. Jeg har ikke en krone tilbage. Alt er forsvundet gennem årene. Jeg skal starte forfra nu. De har taget min bil, og jeg har ikke engang en pension. Men jeg er ikke typen, der ruller om på ryggen. Jeg skal nok vise dem, at jeg kan komme tilbage,« siger Finn Helmer til Business.dk.

Det var en bitter strid om den ejendom, som fiberselskabet ComX bor i, der udløste konkursen. Helmer ejer den ene halvdel af ComX og også af den bygning, hvor selskabet bor. Den anden halvdel var delvist ejet af Helmers tidligere ComX-partner Jesper Jørgensen, der gik konkurs i 2010, hvorefter den endte i Finansiel Stabilitet, via FIH Erhvervsbank. Bygningen røg på tvangsauktion i december med et prisskilt på 14 millioner kroner. Finn Helmer forsøgte at overtage den anden halvdel af bygningen, men forgæves – og nu hæfter han for halvdelen af den gæld, der var i bygningen på nu 38 mio. kroner.

»Og det kunne jeg ikke bære. Det har jeg ikke kontanter til, for jeg har jo skudt 155 millioner kroner ind i ComX,« siger Finn Helmer.

Finn Helmer er kendt som manden, der med stor succes opbyggede det NKT-ejede netværksselskab Giga.

I de otte år, han stod i spidsen for virksomheden, forvandlede han den fra at have seks ansatte til en medarbejderstab på 130 personer og et overskud på 340 millioner kroner. Giga blev i 2000 solgt til Intel for svimlende 10 milliarder kroner – en handel, der også sikrede Finn Helmer en solid formue via sit medejerskab af virksomheden.

»Jeg må jo konstatere, at jeg er god til at bygge virksomheder op og få dem til at tjene penge. Men jeg er ikke god til at slås på de bonede gulve. Jeg stoler for meget på folk,« siger Finn Helmer, der de senere år har været sat uden for indflydelse i ComX.

Finn Helmer er taget under konkursbehandling, fordi hans kreditorer sagde nej tak til den plan for en rekonstruktion, som Finn Helmer selv havde fremlagt.

Advokat Christian Elmer fra Lund Elmer Sandager Advokatpartnerselskab er en af kuratorerne i boet.

»Det er ret nyt, og vi kan ikke sige så meget endnu. Vi er ved at få undersøgt, hvad der er af aktiver og passiver i boet. Det er det, vi vil arbejde på i de kommende dage,« siger Christian Elmer.

Selv om Finn Helmers ejerandel i ComX indgår i boet, er ComX ikke berørt af konkursen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu