ANNONCE

Fire år efter: Ny udvikling i stenkastsag

30. oktober 2020 18:17 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

I marts 2016 blev en 33-årig kvinde dræbt af stenkast fra en motorvejsbro. Nu er der muligvis nyt i sagen.

Et gennembrud kan være på vej i sagen om det såkaldt betonklods-drab, hvor en 33-årig tysk kvinde i august 2016 omkom efter at være blevet ramt med en 30 kilo tung betonklods, kastet fra en motorvejsbro.

Det skriver TV2 Fyn.

For politiet har kastet deres opmærksomhed på en større gruppe unge mennesker fra Odense-forstaden Tarup, der i dag er i starten af 20’erne.

Politikommissær Jack Liedecke fra Fyns Politi fortæller, at man løbende afhører personer i gruppen, lige som man også tager DNA-prøver. Man afventer stadig resultaterne:

– Det er for tidligt at sige, om det er et gennembrud. Det er en oplysning, det er et spor, som vi efterprøver, ligesom alle andre spor i sagen, siger Liedecke til TV2 Fyn.

Enormt efterforskningsarbejde

Newsbreak.dk har senest omtalt sagen i august 2019, tre år efter kvindens død.

Allerede da var status, at politiet havde fået 1500 henvendelser i sagen, sagde politiinspektør Johnny Schou da:

– Det har givet anledning til, at vi konkret har fået kastet opmærksomheden på 600 personer, som vi har afhørt, og hvor vi har fulgt op på deres færden. I forhold til det har der været anledning til at tro, at det var nødvendigt for os at udtage DNA-materiale af lige omkring 300. Der er desværre ingen af de 300 DNA-profiler, der har matchet den, vi leder efter, siger politiinspektøren.

Siden drabet på den tyske kvinde er der blevet sat kameraer op på 30 udvalgte motorvejsbroer i Danmark.

Desuden har Assens Kommune valgt at bruge 420.000 kroner på at opsætte permanent lys på motorvejsbroerne på Langesøvej, Koelbjergvej og Grøftebjergvej for at forhindre lignende episoder.

Det skete der

Den 21. august 2016 var den tyske familie Gosmann på vej hjem fra ferie, da en 30 kilo tung betonklods smadrede forruden på familiens Seat Leon og dræbte Nelli Gosmann på stedet.

Hendes mand, Andreas Gosmann, blev alvorligt kvæstet, mens parrets dengang femårige søn, Alexander, fysisk slap med overfladiske skrammer.

Betonklodsen var blevet kastet ned på Fynske Motorvej fra Langesøvejbroen ved Skallebølle.

Undveg en natursten på 40 kilo

Siden Nelli Gosmann mistede livet i august 2016, har der været flere stenkast på Fynske Motorvej. Heldigvis er ingen personer kommet alvorligt til skade ved disse hændelser.

Det seneste var tirsdag den 28. august sidste år, hvor en 38-årig mandlig bilist anmeldte et stenkast ved Ravnebjerggyden i det sydvestlige Odense.

Politiet lukkede motorvejen i flere timer og gennemsøgte området med hunde og teknikere.

Den 20. december 2017 blev flere sten kastet ned fra en bro mellem afkørsel 53 og 54. Her kørte to bilister ind i stenene, men der skete ingen personskade.

Den 9. september 2017 nåede en bilist lige akkurat at undvige en 40 kilo tung natursten, der blev kastet ned fra en motorvejsbro to kilometer fra det sted, hvor Nelli Gosmann blev dræbt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu