ANNONCE

Fire Aarhus-studerende får hæderspriser

17. oktober 2011 21:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fire Aarhus-studerende får hæderspriser
Billede mangler

Fire studerende fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences modtager Eksportforeningens hæderspriser for deres forskning. Emnerne er vidensintensive servicevirksomheder og en undersøgelse af om store sportsbegivenheder bidrager til økonomisk udvikling i værtslandet.
Eksportforeningens hæderspriser gives til studerende på kandidat- og bachelorniveau på Universitetet ved dimissionsfesten på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Modtageren af kandidatprisen “Danish Export Association Master Award” får 12.000 kr. og modtageren af ”Danish Export Association Bachelor Award” 8.000 kr.
– Kvaliteten af de indstillede afhandlinger har været særdeles høj. Ud over den faglige kvalitet er det afgørende, at de studerende producerer noget viden, som er direkte anvendelig for de danske eksportvirksomheder. Det synes jeg i høj grad, vinderne lever op til, siger Ulrich Ritsing, formand for Eksportforeningen og en af dommerne i konkurrencen.
 Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik herKandidatprisen
Katrine Trier Hansen og Lars Husted modtager dimittendprisen for deres afhandling: ”Exporting Expertise – the Internationalisation of Danish Knowledge Intensive Business Services.”
Afhandlingen handler om en vigtig gruppe af internationale virksomheder, der dog ofte bliver overset. De såkaldte vidensintensive servicevirksomheder også kaldet KIBS. I opgaven viser de studerende det ved seks danske cases, der er et tværgående studie af danske eksportvirksomheder indenfor forretningsservice, herunder it- og designudvikling, rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed og consulting.Bachelorprisen
Bidrager store sportsbegivenheder til økonomisk udvikling? Det er spørgsmålet, som Meta Reimer Brødsted og Rasmus Rødby Kristiansen giver et svar på i deres bachelor-opgave, der fokuserer på fodbold-VM. Her finder de frem til, at de offentlige investeringer, der stiger i årene mellem et land får tildelt VM og det faktisk afholdes, ikke er gavnlige for økonomien. De ekstra offentlige investeringer skubber mere produktive private investeringer ud. Dette står i modsætning til populære påstande om VM og OL’s fortræffeligheder. På den måde giver opgaven ny og dybere indsigt i et stærkt omdiskuteret politisk emne.
 Annonce: Sig din mening om alverdens emner – Deltag her
– Det har været spændende at arbejde med et emne, hvor der hidtil ikke er vist særlig stor videnskabelig, makroøkonomisk interesse. Derudover har vi været meget privilegerede med at få en vejleder, Christian Bjørnskov, som har vist stor tillid ved at give os frie hænder og undladt at anbefale os de nemme løsninger, siger Rasmus Rødby Kristiansen, en af modtagerne af Bachelorprisen.FAKTA:
De studerende bliver indstillet til prisen af deres vejledere, og en komité med to repræsentanter fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences og to repræsentanter udpeget af Eksportforeningen udvælger vinderne.
Komitéen består af: Professor Phillip Schröder og Professor Niels Peter Mols fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences og Ulrich Ritsing og Ulrik Dahl, henholdsvis formand og direktør i Eksportforeningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu