ANNONCE

Fire anholdt: Har smuglet et stort parti hash

19. august 2020 13:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Tirsdag aften foretog Særlig Efterforskning Øst anholdelser i en større narkosag.

Fire anholdt: Har smuglet et stort parti hash
Fire personer blev anholdt i Greve. De sigtes for at have indsmuglet et større parti hash. Foto: Presse-fotos.dk

På Agenavej i Greve var politiet fra Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi talstærkt til stede.

Her blev foretaget en række anholdelser i forbindelse med en sag om indsmugling af hash.

Se flere billeder fra aktionen i bunden af artiklen.

Mulige hashsmuglere anholdt

Københavns Politis pressevagt oplyser til Newsbreak.dk, at det er korrekt, at aktionen blev udført.

Derudover oplyser pressevagten, at der ved aktionen er foretaget fire anholdelser.

Det er mænd i alderen 28, 29, 32 og 53 år, der er blevet anholdt og sigtet i sagen. Pressevagten oplyser, at de fire mænd er sigtet for at have indsmuglet et større parti hash.

Mændene vil torsdag blive fremstilles i grundlovsforhør, som formentlig vil blive bag lukkede døre, derfor kan Københavns Politi ikke dele flere informationer vedrørende sagen.

Aktionen blev foretaget i samarbejde med Særlig Efterforskning Vest og Midt- og Vestsjællands Politi.

På Agenavej fandt anholdelserne sted ved en speditørvirksomhed. Politiet har dog ikke fundet noget, der antyder, at virksomheden er indblandet i sagen, understreger pressevagten.

En større aktion

Nyheden om anholdelserne i Greve kommer kun få timer efter, at Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi i en pressemeddelelse oplyste, at 12 personer var blevet anholdt i en større sag om amfetamin.

De ni mænd og tre kvinder i alderen 24 til 60 år, der blev anholdt, er sigtet for at have skaffet sig adgang til, og videredistribueret, store mængder amfetamin.

Her gav Særlig Efterforskning Vest udtryk for, at anholdelserne fandt steder i flere dele af landet heriblandt Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området og på Københavns Vestegn.

Ved ransagningen blev der både fundet narkotika og våben. Politiet mener, at de anholdte kan betragtes som andet led i distributionskæden ved at have aftaget narkoen fra bagmændene for at sælge det videre.

Organiseret narkokriminalitet

Anholdelserne af de 12 personer udspringer fra en anden sag, der er en del af en længerevarende efterforskning af organiseret narkokriminalitet.

Politiet fandet den 28. juli 2020 flere hundrede kilo amfetamin under en ransagning. I sagen blev to mænd og en kvinde anholdt, som alle er fængslet.

– Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet, fortalte politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest Carit Andersen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu