Fire fundet skyldige for manddrab under L’Aquila-jordskælv

16. februar 2013 23:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fire fundet skyldige for manddrab under L’Aquila-jordskælv
Billede mangler

ITALIEN: En italiensk domstol har fundet fire personer skyldige i manddrab under jordskælvet i den italienske by L’Aquila i 2009, oplyser BBC.

 

De tre blev fundet skyldige i at have udført sjusket renoveringsarbejde på et universitetskollegium tilbage i 2000, hvorfor otte studerende mistede livet, da bygningen styrtede sammen under det kraftige jordskælv, der dræbte flere end 300 mennesker. De tre blev hver idømt fire års fængsel samt et erstatningskrav på 100.000 euro til hver forælder, der mistede et barn, og 50.000 euro til hver bror eller søster. Den fjerde blev dømt for ikke at have udført tilstrækkeligt kontroleftersyn med arbejdet og fik en dom på to og et halvt års fængsel.

Natten til 6. april 2009 blev L’Aguila i den italienske Abruzzo-provins nordøst for Rom ramt af et ødelæggende jordskælv med en styrke på 6,3 på Richter-skalaen.

Sidste år blev seks italienske videnskabsmænd og en tidligere embedsmand idømt seks års fængsel hver, fordi de ikke forudså og varslede konsekvenserne af jordskælvet.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu