ANNONCE

Fire mænd fængslet i kæmpe indbrudssag

29. november 2019 19:59 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der blev fundet over 3.000 tyvekoster på en adresse.

Fire mænd fængslet i kæmpe indbrudssag
Fire personer er blevet fængslet i sagen. Foto: Scanpix

Fire mænd er fredag blevet dømt en samlet dom på syv år og ni måneders fængsel. De fire mænd er blevet dømt i en omfattende sag om indbrudstyveri, forsøg på indbrud og hæleri.

Artiklen fortsætter under videoen.

De fire mænd er i alderen 16 til 33 år. En af de dømte i sagen er en 33-årig mand, der er udenlandsk statsborger, som desuden er blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud på seks år. Den 16-årige skal foruden sin straf også behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Sagen omfatter en lang række tilfælde af berigelseskriminalitet, da der både er hæleri og indbrud af særlig grov beskaffenhed. Herudover kommer der andre forhold såsom brugstyveri, vidnetrusler, trusler mod polititjenestemænd, overtrædelser af færdselsloven og lov om euforiserende stoffer.

3000 tyvekoster fundet

Alle indbrudstyverier – på nær et – havde fundet sted i Sønderborg Kommune, og indbruddene var begået i perioden fra september 2018 og frem til marts 2019.

– Vi er meget tilfredse med, at samtlige fire tiltalte blev idømt længerevarende fængselsstraffe, og at de er blevet dømt for indbrud og hæleri af særlig grov beskaffenhed, understreger anklagerfuldmægtig Anders Schøler fra Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Indbrudstyverierne havde fundet sted i private hjem, hvor der var stjålet designervarer, computere, ipads og anden elektronik, smykker, sølvtøj, værktøj, kontanter, ure, parfume, tøj, frimærker og mønter.

Ved en ransagning i begyndelsen af januar 2019 fandt politiet mere end 3.000 tyvekoster på en adresse i Sønderborg. Tyvekosterne stammede fra et stort antal indbrud begået i perioden fra september 2018 til januar 2019. Det er politiets formodning, at man allerede på dette tidspunkt havde videresolgt en lang række andre genstande, der var stjålet ved de mange indbrud.

Ved en ransagning på en anden adresse i starten af marts 2019, fandt politiet flere tyvekoster, der stammede fra indbrud begået i perioden fra februar til marts 2019.

De fire personer blev anholdt i februar og marts og har været varetægtsfængslet lige siden. De fire udbad sig betænkningstid og skal inden for de næste 14 dage beslutte, om de vil anke dommen til landsretten.

Tre af de fire dømte er fortsat fængslede efter dom.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu