Fire nye pungdjævle til København Zoo

15. november 2012 07:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fire nye pungdjævle til København Zoo
Billede mangler

Fra i dag kan publikum igen se tasmanske djævle i Zoo i København Zoo.

 

En ægte dansk sensation: København Zoo er den eneste zoo uden for Australien, hvor man kan opleve den tasmanske pungdjævel.

I midten af oktober kunne København Zoos fire nye pungdjævle sætte poter på dansk grund. Her ankom de sammen med Zoos kurator til Kastrup Lufthavn. Den nye gruppe består af to hunner og to hanner, og det er København Zoos ambition, at denne gruppe bliver startskuddet til en bestand af pungdjævle i europæiske zoologiske haver.

– Den tasmanske djævel tilhører en helt speciel gruppe af dyr. Den kan være temmelig aggressiv, og selv om den kun er på størrelse med en lille bulldog, kan den kvase og spise knogler med sit stærke bid. Den tasmanske djævel lever udelukkende naturligt i Tasmanien og er stærkt truet på sine levesteder. Derfor er det en stor glæde for Zoo at være med til at bevare denne art, siger Zoos videnskabelige direktør, Bengt Holst.

Den nye gruppe er København Zoos anden gruppe pungdjævle. De oprindelige pungdjævle var en gave fra Tasmanien i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Christians fødsel samt en kulturel gave til det danske folk. Den sidste djævel i gruppen døde i juli i år i en alder af syv år og desværre uden at have fået unger. Pungdjævle lever typisk i seks-syv år.

Efter ankomsten til Zoo blev den nye gruppe pungdjævle sat i karantæne, så Zoos dyrlæger kunne sikre sig, at dyrene ikke havde parasitter eller smitsomme sygdomme. Pungdjævlenes anlæg har inden dyrenes ankomst gennemgået en stor renovering for at imødekommende dyrenes naturlige behov, og publikum kan nu nyde djævlene i deres nyrenoverede anlæg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu