ANNONCE

Fire nye strande forurenet af lorte-bakterier

2. august 2018 18:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Kommune fraråder badning ved fire strande, efter at der i badevandet er fundet forhøjede værdier af colibakterier fra spildevand.

Fire nye strande forurenet af lorte-bakterier
Fristende ser det ud, men når der er colibakterier i vandet, er det bedst at blive oppe. Arkivfoto.

Det kan være fristende at hoppe i bølgen blå i disse tider hvor solen bager og varmen når helt unaturlige højder for en almindelig dansk sommer.

Men bor du i Kolding Kommune og har du tænkt dig at springe i vandet, så tjek lige du er kørt til den rigtige strand. For ved fire strande i kommunen frarådes det nu at bade efter der er fundet forhøjede værdier af colibakterier fra spildevand.

Det drejer sig om strandene Bjert strand ved Sdr. Bjert, Binderup Strand og Fristrand ved Binderup, Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde samt Trappendal Strand ved Hejls.

”Vi har netop modtaget resultaterne af de badevandsanalyser, som vi rutinemæssigt fik foretaget i tirsdags. Ved fire af vores badestrande er der konstateret forhøjede værdier af bakterien e-coli, som typisk stammer fra spildevand. Efter aftale med embedslægen fraråder vi derfor badning ved de pågældende strande,” oplyser miljømedarbejder Karina Pihl Buch fra Kolding Kommune på kommunens hjemmeside.

”Ved Binderup Strand er der egentlig ikke målt forhøjede værdier. Det er der til gengæld ved Fristrand, og da de to strande ligger lige ved siden af hinanden, fraråder vi også ud fra et forsigtigheds princip folk at gå i vandet ved Binderup Strand.”

Søg læge

Hvor bakterierne stammer fra er uvist. Men e-coli kommer typisk fra udslip af spildevand.

”De forhøjede værdier af e-coli har intet med det varme vejr at gøre. Tværtimod dør e-coli relativt hurtigt, når de bliver udsat fra UV-bestråling fra solen,” oplyser Karina Pihl Buch.

Hvis man under badning kommer til at sluge vand med høje koncentrationer af colibakterier, kan man få kvalme, mavepine og dårlig mave. Ifølge kommunen bør man søge læge, hvis man får de pågældende symptomer.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu