Fire personer dræbt på samme måde: Nu reagerer kommune

16. december 2018 20:53 | Af: Newsbreak.dk

En af de fire døde var Christians gode ven. Christian er glad for, at kommunen endelig reagerer.

Fire personer dræbt  på samme måde: Nu reagerer kommune
Christian Kaufmann Olsen er glad for, at kommunen gør noget ved det problem, der kan have kostet flere mennesker livet. Foto: TV2 Østjylland.

For snart to år siden var Christian Kaufmann Olsen til fest med sin ven og studiekammeret Nick Langkær Hansen, men da de skulle i byen, splittede de op, og det er sidste gang, han så sin ven.

Tre måneder senere blev Nick Langkær Hansen fundet død i Aarhus Havn.

Nu vil Aarhus Kommune sætte hegn op ved Europaplads for at forhindre, at flere falder i vandet og drukner.

– Det er dejligt, at der endelig bliver taget hånd om det, men jeg vil også sige, at det er på tide. Jeg kan ikke se, at æstetik vægter over liv, siger Christian Kaufmann Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Alene siden efteråret 2014 har mindst fire personer mistet livet ved drukneulykker i havnen og åen i Aarhus. To af dem efter en aften i byen.

Endnu et hegn

Nu har Aarhus Kommune så besluttet at sætte et hegn op ved Europaplads, da nye vurderinger viser, at der er brug for det af sikkerhedsmæssige grunde, da cykelstien er meget tæt på åen.

– Det er tragisk, hver gang der sker et dødsfald med vand, og det skal man tage alvorligt. Det har vores rådgivere kigget på, og de foreslår at sætte hegn op ved Europaplads, siger Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune.

Der er allerede sat hegn op enkelte steder ved Aarhus Å, f.eks på den modsatte side af, hvor der nu skal sættes hegn op. Det skyldes, at passagen på den side er snæver.

Aarhus Kommune tøver dog med at sætte hegn op flere steder af hensyn til æstetikken og muligheden for adgang til vand.

– Ideen er netop, at vi skal have byen til vandet, og vandet til byen, og derfor skal vi ikke hegne det hele ind, siger Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune.

Vil have flere hegn

Organisationen Missing People har været med til at lede efter flere af de personer, der er forsvundet nær vandet i Aarhus. De bakker op om Aarhus Kommunes planer om et hegn ved Europaplads, men de mener ligesom Christian Kaufmann Olsen også, at kommunen bør sætte hegn op flere steder, for eksempel ved Dokk1.

– Mit håb er at det her hegn kommer op så der ikke er flere familier der skal sidde uden deres barn i den her juletid.

Aarhus Kommune vil dog ikke sætte hegn op ved Dokk1. I stedet for vil de gøre det mere tydeligt, hvor der er kanter, så folk ikke falder, som flere ifølge kommunen har gjort.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu