ANNONCE

Fire råd til når du skal flytte hjemmefra

11. august 2019 21:14 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Der er mange ting, man skal sætte sig ind i, når man flytter hjemmefra. Så her er lidt hjælp.

Det er ikke nemt første gang man skal flytte hjemmefra.

En af de ting, der kan give problemer er at få lagt et ordentligt budget. Men bare rolig, der er hjælp at hente.

Læg et godt studiebudget

Et budget er din måde at sikre, at du ikke bruger flere penge end du har. Men det kan virke lidt uoverskueligt, hvis ikke du har prøvet at lægge et før.

Et godt budget skal give dig  overblik over dine udgifter og indtægter.

Da dine udgifter og indtægter svinger i løbet af året, er det en god ide  at lægge et budget for et helt år. På den måde husker du også de udgifter, du kun skal betale hvert kvartal eller hvert år.

Du kan bruge din netbank til at hjælpe dig med at huske, hvad du har af udgifter og indtægter.

Indtægter

Indtægter er det du får ind på din konto hver måned. Det kan for eksempel være SU, løn eller boligsikring. Men det kan også være engangsbeløb som feriepenge eller penge tilbage i skat.

Når du lægger dit budget er det en god ide at trække skatten fra, så du kun regner med de beløb der kommer ind på din konto.

Hvis dine indtægter varierer fra måned til måned, kan du regne et gennemsnit og bruge det i budgettet.

Udgifter

Typisk deler man udgifter op i to: Faste og variable.

De faste udgifter er de ting, der er nødvendige i dit liv, og som du betaler til fast. Det kan for eksempel være husleje, transport, forsikring, bredbånd og lignende.

Nogle faste udgifter kommer kun hvert kvartal eller en gang om året. Her er det en god ide at spare lidt op hver måned, så du ikke får et problem, når regningen kommer.

De variable udgifter er de ting du betaler, men som du ikke betaler fast. Det kan for eksempel være mad, medicin, tøj, gaver og lignende.

Det kan være svært at finde ud af, hvor meget du skal afsætte til variable udgifter. Derfor er det en god ide at kigge de sidste par måneder igennem på din netbank, for at se, hvad du har brugt.

Det er ved de variable udgifter, at du kan spare, hvis pengene er små.

De sidste gode  råd

Selv et godt budget kan ikke forudse alting. Uforudsete omkostninger kan være ting som tandlægeregninger eller hvis noget går i stykker.

For at sikre at du ikke lige pludselig er løbet tør for penge, er det derfor en god ide at spare op.

Derudover er det vigtigt, at du justerer dit budget henad vejen. Det skal du gøre, da både dine udgifter og indtægter kan falde eller stige.

En god regel er at kigge budgettet igennem, hvis noget nyt sker. Det kan være du flytter eller får et nyt job. Derudover er det godt at kigge det igennem hver tredje måned, for at sikre sig, at det holder.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu