ANNONCE

Fire turister erklæret døde i Norge: -Det overlever ingen

4. januar 2019 18:20 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En svensk kvinde og tre mænd fra Finland er omkommet i fjeldet, mener de norske myndigheder.

De norske myndigheder forventer, at fire personer er døde efter en lavineulykke, der ramte et fjeld i det nordlige norge onsdag. Der er tale om en svensk kvinde og tre finske mænd, og Verdens Gang skriver, at dårligt vejr har gjort redningsarbejdet meget svært.

– Der findes ingen viden eller forskning, som siger, at det er muligt at overleve i næsten to døgn begravet i et sneskred. Derfor er vi medicinsk sikre på, at de fire ikke overlevede dette skred, siger overlæge Mads Gilbert fra hospitalet i Tromsø på et pressemøde fredag eftermiddag.

De fire skiløbere blev meldt savnet onsdag i et fjeldområde i Troms i Nordnorge.

Myndighederne siger, at en redningsaktion fredag eftermiddag ændrede status til at være en eftersøgning af omkomne.

Signaler fortæller trist historie

Baggrunden for beslutningen er blandt andet, at der er blevet registreret signaler fra to forskellige lavinesøgere i området, hvor der har været et stort snelavineskred.

– Dette bekræfter vores antagelser om, at de savnede er begravet i lavinen. Der er gået 38 timer, siden lavineskreddet skete, sagde politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt tidligere på dagen.

Registreringerne fra lavinesøgerne kom, da en ambulancehelikopter undersøgte området ved Blåbærfjeldet.

De savnede var på tur i området omkring Blåbærfjeldet. De blev sidst observeret omkring klokken 14 onsdag.

En person, der var med i rejseselskabet, slog alarm hos politiet nogle timer senere.

De fire savnede skal have været på et isklatrekursus i Lyngen, før de indledte turen til Tamokdalen, skriver NRK, som citerer den finske avis Hufvudstadsbladet.

De fire skal have haft redningsudstyr med til områder mod laviner.

Eftersøgning fortsætter

Ifølge Verdens Gang er eftersøgningsarbejdet ikke indstillet, men man forventer altså ikke at finde de fire personer i live. Man har en idé om, hvor to af personerne befinder sig, og arbejdet handler nu om at finde de to andre.

– Vi ved ikke, hvad der venter os, men vi gør det for familier og venner til de savnede, siger Line Grønstrand, der deltager i eftersøgningsarbejdet, til Verdens Gang.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu