ANNONCE

Fisk tilbagekaldt: To døde af frygtet sygdom

15. marts 2019 14:46 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Hvis du elsker at tømme køledisken for fisk, så skal du nok lige kigge en ekstra gang.

Siden 2016 har et listeriaudbrud været et stort mysterium. Ni personer er blevet syge, men kilden til listeriaen har aldrig været kendte – indtil nu. Et langvarigt listeriaudbrud er blevet opklaret af Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.

To af de ni patienter, som er blevet smittet med listeria de seneste tre år, er afgået ved døden. Det oplyser Statens Serum Institut.

I galleriet øverst kan du se, hvilke symptomer der er ved listeria. 

Alle patienterne havde alvorlige sygdomme, som gjorde dem sårbare overfor listeria. På baggrund af interviews med de ni patienter og efter fund af listeria i prøver udtaget hos den danske importør, er smittekilden udpeget til at være koldrøgede ørred- og lakseprodukter produceret i Estland.

Produktet er blevet solgt i hele landet gennem to danske supermarkedskæder; Salling Group og Dagrofa. Derfor er produkterne er nu tilbagekaldt, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at de kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor de er købt.

Blue Ocean røget ørred på 200 gram er solgt af Dagrofa. Sidste anvendelsesdato: Alle datoer i perioden fra den 14.03.2019 til og med den 27.03.2019. Den anden fisk, der er problemer med er VORES Koldrøget Røget Ørred med en vægt på 200 gram. Her gælder det for alle datoer. Produktet er solgt i Bilka og Føtex i hele landet.

Har du indtaget produktet

Hvis du er en af de mange danskere, der har sat tænderne i et stykke koldrøget fisk fra Estland, så er der en række ting, du skal holde dig for øje.

Man er kun i risiko for at blive alvorligt syg med listeria, hvis man er ældre, har svækket immunsystem på grund af alvorlig sygdom eller er gravid. Alvorlig listeriainfektion kan give blodforgiftning eller hjernehindebetændelse. Hos gravide kan infektion med listeria medføre abort eller dødfødsel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu