ANNONCE

Fisker dræbt i ulykke – to savnes stadig

11. september 2019 19:22 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der ledes stadig efter de to forsvundne fiskere.

Tre fiskere kom tirsdag i problemer. En er død – to savnes stadig.

Det oplyser Grønlands Politi på sin Facebook-side.

To fiskere er fortsat meldt savnet, efter en gletsjer i går aftes kælvede i fjorden ved Ukkusissat / Perliffik ved Uummannaq.

Grønlands Politi iværksatte tirsdag aften klokken 21.15 en SAR (Search And Rescue. red)-eftersøgning nær Uummannaq – nærmere bestemt i bunden af fjorden ved Ukkusissat / Perliffik – hvor tre fiskere blev meldt savnet. Det skete efter, at en gletsjer kælvede øst for Ukkusissat, hvor fiskerne sidst blev set i deres joller.

Genoplivning forgæves

Politiet, Air Greenlands SAR-helikopter og frivillige har siden ledt efter de savnede. Tirsdag aften blev en af de savnede fundet. Han blev forsøgt genoplivet med en hjertestarter, men er desværre afgået ved døden.

De to øvrige mænd er fortsat savnede.

De to mænd beskrives som:

– Grønlandsk mand, 29 år, iført blå flyverdragt.

– Grønlandsk mand, 51 år, iført jakke med rødt stof på forsiden, blåt stof på ryggen og reflekser tværs over skuldrene.

Hold afstand til gletsjere

Grønlands Politi opfordrer borgerne til at kontakte Grønlands Politi, hvis de ser de savnede, men samtidig holde afstand til gletsjerne, da der er en risiko for, at de kælver.

– Vi opfordrer borgerne til at holde afstand til gletsjere, da der er en risiko for, at kæmpe isklumper kan brække af og i værste fald udløse en stor flodbølge, siger Rune Nielsen, vicepolitiinspektør ved Grønlands Politi.

Fortsætter eftersøgning

Arktisk Kommandos Challenger-fly har søgt efter de savnede i nat. Arktisk Kommando bidrager desuden til eftersøgningen med deres inspektionsskib, Lauge Koch, som er på vej til stedet.

Endelig vil Bell-212-helikopteren, der har søgt efter de savnede, blive afløst af Air Greenlands S-61 SAR-helikopter, der vil fortsætte eftersøgningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu