ANNONCE

Fiskerestaurant får sur smiley: Fugtig kælder

9. oktober 2019 14:54 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En sur smiley har ramt den kendte fiskerestaurant Klassisk Fisk.

Fiskerestaurant får sur smiley: Fugtig kælder
Der er problemer hos restauranten Klassisk Fisk. Genrefoto: Scanpix

Hvis man er til fiskeretter og nyder at tage ud at spise i Aarhus, så har man måske stiftet bekendtskab med Klassisk Fisk, der i godt og vel ti år har serveret frisk fisk og skaldyr, men nu er den ellers driftsikre restaurant blevet ramt af en kontrol fra Fødevarestyrelsen, der ikke ligefrem var lutter smil.

Artiklen fortsætter under videoen.

Faktisk har fiskerestauranten oplevet at få en sur smiley. Situationen ærgrer medejeren Søren. Det forklarer han til Newsbreak.dk.

– Det er ærgerligt, at folk tror, at vi laver dårlig mad. Det er jo frygteligt. Vi plejer jo altid at have en superglad smiley, men det er træls, forklarer medejeren til Newsbreak.dk.

I kontrolrapporten fremgår det, at der hverken er anmærkninger af håndtering af fødevarer eller offentliggørelse af kontrolrapporten – derfor kan det lyde lidt som et mysterium, hvad der er gået galt.

– Vi er blevet fanget lidt i en kattepine, lyder vurderingen fra Søren.

Klassisk Fisk ligger i det aarhusianske latinerkvarte på Nørregade 38.

Problemer i kælderen

Kigger man nærmere på kontrolrapporten fremgår det, at det er vedligeholdelsen, at den er galt med.

– Manglende vedligehold af vægge og hylder i kælder hvor der opbevares fødevare, køkkenudstyr og fødevarekontaktmateriale. Vægges overfalde bobler ud og maling skaller af og drysser hvor der opbevares vin, flaske vand, poser til fødevare husholdningsfilm, bagepapir, olier samt hansker til fødevare, skriver Fødevarestyrelsen.

Hos Klassisk Fisk forklarer man, at det er et kælderrum bagerst i bygningen, hvor der har været opbevaring af uåbnet husholdningsfilm, bagepapir og gamle møbler, der har skabt problemer.

– Vi har en kælder, hvor der trænger fugt ind i. Der har vi kasser til at stå med sølvpapir, film, staniol og lignende. Der har været optrængende grundvand, som vi har meldt til ejerforeningen, men de har været meget langsomme til at komme ud af starthullerne, forklarer medejeren videre til Newsbreak.dk og fortsætter.

– Der er intet med, at maden har været for gammel. Men det har kun været de ydergående ting, som har været et problem. De er jo søde og rare ved levnedsmiddelkontrollen, men de vil gerne have, at vi får gjort tingene hurtigt. Men det er jo en omstændig proces, når man er i en ejerforening. Det sidste nye er, at vi har koblet en advokat på, siger Søren til Newsbreak.dk.

Samtidig forklares det, at restauranten har haft tilkaldt en ingeniør, der har besigtiget problemet og kommet med forslag til udbedring, men hvem der skal betale for udbedringerne er endnu uklart.

Direkte konsekvens

Den kritik, der har ramt Klassisk Fisk, er blevet taget til efterretning – og har nu fået restauranten til at ændre sine procedurer, indtil kælderrummet er blevet erklæret egnet til brug.

– Vi har taget konsekvensen og lukket lokalet, så det ikke er i brug. Vi er kede af, at vi har fået en dårlig smiley. Det har intet med maden at gøre eller fødevarerne, men det skyldes alene, at de mener, at kælderen skal udbedres, lyder det.

I kontrolrapporten fremgår det, at Fødevarestyrelsen i tre ud af de seneste fire kontroller har fået en anmærkningfor at overtræde fødevarelovgivningen. Dette betyder, at restauranten nu kan se frem til yderligere to kontrol besøg. Herudover har virksomheden fået en bøde på 5.0o0 kroner.

– Vi plejer jo altid at have en superglad smiley, men det er træls. Vi er som en lus mellem to fingre, vurderer medejeren.

Den seneste gang, at virksomheden havde en smiley uden anmærkninger var tilbage den 20. oktober 2018, siden har der været tre besøg, hvoraf det seneste resulterede i en sur smiley.

Redaktionen er bekendt med medejerens fulde navn, der af personlige årsager har ønsket at være anonym.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu