ANNONCE

Flår den gule trøje til sig

19. september 2020 18:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Pogacar var næsten to minutter hurtigere end Roglic på enkeltstarten og napper den gule trøje før Paris-etape.

Flår den gule trøje til sig
Tadej Pogacar var næsten to minutter hurtigere end Roglic i den gule trøje. Foto: Scanpix

Den 21-årige slovener Tadej Pogacar (UAE) flåede lørdag den gule førertrøje fra landsmanden Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og ligner den samlede vinder af Tour de France. Det skete på 20. etape – enkeltstart over 36,2 kilometer – på løbets næstsidste etape, før feltet søndag triller i forventet paradekørsel ind mod Champs Elysses i Paris.

Før tidskørslen havde Roglic et forspring på 57 sekunder, men det var ikke nok til at holde Pogacar bag sig. Tadej Pogacar, der mandag fylder 22 år, vandt enkeltstarten i suveræn stil og var hele 1 minut og 56 sekunder hurtigere end Roglic, der kæmpede sig i mål på femtepladsen.

Pogacar henviste de to enkeltstartsspecialister Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) og Richie Porte (Trek) til anden- og tredjepladsen. Duoen var omkring halvandet minut langsommere end lørdagens helt store triumfator.

Roglic startede som den sidste rytter, og han kunne derfor høre Pogacars mellemtider undervejs. Og det var ikke gode nyheder, han lagde øre til. Efter 14,5 kilometer havde Primoz Roglic allerede mistet 13 sekunder til den ni år yngre landsmand.

Forspringet var kort efter øget til mere end 30 sekunder, og på det tidspunkt stod det klart, at selv den mindste fejl hos Roglic kunne koste førertrøjen.

Med 10 kilometer tilbage begyndte Primoz Roglic så at vinde lidt af den tabte tid tilbage, men det var endnu et åbent spørgsmål, hvad der ville ske op ad en stejl, seks kilometer lang afslutning op ad La Planche des Belles Filles.

Før stigningen skiftede både Pogacar og Roglic enkeltstartscyklerne ud med lettere cykler, men Pogacars skifte var hurtigere, og det kostede Roglic tre-fire sekunder. Roglic tabte mere tid, og med fire kilometer tilbage havde Tadej Pogacar indhentet de 57 sekunder, han var bagud før enkeltstarten.

Herfra holdt den senere etapevinder fast i det høje tempo og kæmpede sig over målstregen. Da Roglic lidt senere passerede målstregen var det som en slagen mand, der lige havde misset karrierens største sejr.

Pogacar derimod var glad og stolt. Ifølge BT sagde han efter triumfen:

– Det var ikke bare mig i dag, men hele holdet. Vi var ude og køre ruten, jeg kendte alle hjørner, jeg vidste, hvor jeg skulle accelerere, jeg kendte hele vejen. Jeg vil sige tillykke til hele holdet, mekanikere, holdkammerater. Jeg gav bare det sidste tryk i dag, og jeg gjorde det.

Fakta

Blå bog: Tadej Pogacar (19/9-2020)

Tadej Pogacar leverede lørdag en forrygende præstation, da han på enkeltstarten på Tour de Frances 20. etape sikrede sig både etapesejren og den samlede føring i det franske etapeløb.

Her kan du blive klogere på det unge stortalent:

* Navn: Tadej Pogacar.

* Født: 21. september 1998 (21 år).

* Nationalitet: Slovener.

* Hold: UAE (siden 2019).

* Udvalgte meritter:

– Tre etapesejre i Tour de France (2020).

– Tre etapesejre i Vuelta a España (2019).

– Samlet tredjeplads i Vuelta a España (2019).

– Samlet vinder af Tour of California (2019).

– Samlet vinder af Volta ao Algarve (2019).

– Samlet vinder af Volta a la Comunitat Valenciana (2020).

– Samlet fjerdeplads i Critérium du Dauphiné (2020).

Kilde: procyclingstats.com.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu