ANNONCE

Flåtbid kan udløse erstatning

4. juni 2014 09:33 | Af: Redaktionen, newsbreak.dk
 
Flåtbid kan udløse erstatning
Over 1.000 danskere bliver hvert år bliver bidt af en skovflåt. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Flåt

Over 1.000 danskere bliver hvert år bliver bidt af en skovflåt. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).

Ikke mange ved, at varige gener efter et flåtbid udløser erstatning fra din ulykkesforsikring – men det kræver, at du overbeviser forsikringsselskabet om din ret.

Det skønnes, at mere end 1.000 danskere hvert år bliver bidt af en skovflåt, og det er bestemt ikke ufarligt. De seneste år er der kommet øget opmærksomhed omkring skovflåten, som kan overføre den farlige borreliainfektion – også kaldet borreliose.

I 1 ud af 10 tilfælde udvikler infektionen sig til en neuroborreliose – dvs. en infektion i nervesystemet. Symptomerne kan være meget forskellige, men ofte starter det med smerter i ryg, skulderblade eller nakke. Derudover kan man opleve ansigtslammelser og evt. meningitis med feber, hovedpine og stivhed i nakken.

Tidlig behandling kan dog forebygge de værste symptomer – men det er ikke alle, som overhovedet opdager, at de er blevet bidt af en skovflåt.

Forsikring nægtede at betale

I sjældne tilfælde er symptomerne varige, som hos den kunde advokat Rikke Omme fra KLA Personskade netop har bistået i en erstatningssag.

– Efter et flåtbid måtte min kunde leve med varige gener i form af fysisk og psykisk træthed, nedsat hukommelse og koncentration samt smerter og stivhed i nakke og arm. Han anmeldte sagen til sin ulykkesforsikring, som dog afviste at udbetale erstatning. De henviste til, at et flåtbid ikke var omfattet af det ulykkesbegreb, som var anført i betingelserne for forsikringen. Men det afslag godtog vi ikke, og vi fortsatte derfor diskussionen. Til sidst måtte forsikringsselskabet give sig, fortæller Rikke Omme.

Godkendt som en ulykke

Ifølge betingelserne er et ulykkestilfælde en pludselig hændelse, som forårsager personskade. Med hjælp fra KLA Personskade lykkedes det, at få forsikringsselskabet til at ændre deres vurdering.

– Vi ser sagen som meget principiel, og den kan have stor betydning for andre, som skulle stå i en lignende situation. Helt generelt er netop ulykkesbegrebet et typisk diskussionspunkt i sager med ulykkesforsikringen – og det kan være svært for almindelige mennesker at argumentere imod forsikringsselskabet. Derfor kan det altid betale sig at søge specialiseret rådgivning – forsikringsselskabet har altså ikke altid ret, fastslår Rikke Omme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu